Cantona: Életem legjobb évei

30 évvel ezelőtt igazolt Eric Cantona a Manchester Unitedhez.


Kevesen gondolták akkor, hogy a francia támadó mekkora hatással is lesz a klubra és, hogy a mai napig milyen imádat övezi a szurkolók körében. "A Király" vitathatatlanul letette névjegyét a Unitedben és ezáltal a Premier League-ben is és megtestesített mindent, amit addig és azóta is a 7-es számú mezt viselő játékosoktól várunk.

 

Mivel most ünnepeljük a Leeds-től való megérkezésének 30. évfordulóját, a klubmédia egy exkluzív interjút készített a Vörös Ördögök legendájával, melyben elárulta, hogy a Manchester Unitednek mindig is különleges helye lesz a szívében.

 

Kezdjük azzal, Eric, hogy 30 évvel ezelőtt írtál alá a Manchester Unitedhez. Milyen érzés ez? Hosszú időnek tűnik az azóta eltelt idő, vagy olyan még ,mintha tegnap lett volna?

"Úgy érzem, mintha tegnap lett volna, igen. Az a dátum, ami sokszor eszembe jut még az az, amikor visszavonultam. Ez is már 25 évvel ezelőtt volt, de, amikor 30 éve aláírtam a Unitedhez, akkor úgy érzem, hogy repült az idő."

 

"Pont ezért meg kell becsülnünk a barátainkat, vigyáznunk kell a családunkra és elmondani nekik, hogy mennyire szeretjük őket és megragadnám az alkalmat, hogy elmondjam mindenkinek Manchesterben, hogy szeretem őket!"

 

 

Manchesterben mindenki hasonlóan érez irántad. Ha folytatnád az üzenetet a szurkolóknak, mit mondanál még? Ők még mindig nagyon szeretnek, éneklik a neved és feltehetően ez még sok-sok évig így lesz.

"Igen és ez sokat jelent. A United olyan, mint egy nagy család, számomra pedig emellett olyan, mintha lenne egy nagyszerű barátom, akit nem látok sokat és kicsit távol élünk egymástól, mégis közel érzem a szívemben és  remélem, hogy ezt ők is így érzik."

 

Emlékszel még mit éreztél, amikor 30 évvel ezelőtt aláírtad a szerződésed?

"Amikor aláírtam még bajnokok voltunk a Leeds csapatával  és nem is voltam az előtt még sokáig Angliában. Az év elején (1992) érkeztem az országba és novemberben már a United játékosa voltam. Tudtam, hogy egy nagyszerű klubhoz kerültem és tudtam azt is, hogy milyen nagyszerű játékosok játszottak itt előttem."

 

"Bizonyítanom kellett és ez a nyomás nem egy játékost bénít meg és nem képesek a nagy nyomás miatt a megfelelő szinten teljesíteni. Amikor Manchesterbe érkeztem mindenki sokat segített, hogy az önbizalmam rendben legyen és, hogy a játékom által kifejezhessem magam. Szerencsés voltam, hogy csodálatos játékosokkal voltam körülvéve és, hogy Alex Ferguson irányítása alatt játszhattam, aki szintén egyből éreztette velem, hogy bízik bennem."

 

"Élvezet volt számomra itt minden, nem éreztem nyomást. Csak annyi volt bennem, amennyire mindenkinek szüksége van és kifejezhesse magát a pályán és élvezhesse a játékot. Én pedig úgy gondolom, hogy ezt meg is tettem."

 

Hogyan foglalnád össze, hogy a Manchester Unitednél milyen pozitív dolgok hatottak rád a csatlakozásod követően?

"A Manchesterben eltöltött idő nagyszerű volt számomra. Mindig visszatérek a családommal, barátaimmal és az ott töltött idő egyfajta oktatás is volt számomra. Az aki ma vagyok azt a családomnak, barátaimnak köszönhetem és a legjobb barátoknak Manchesterben és az ott töltött időnek. Köszönet érte mindenkinek."

 

"Köszönettel tartozom a játékosoknak és mindenkinek, aki a klubnál dolgozott, Sir Alexnek, a szurkolóknak...mindenkinek. Úgy érzem, hogy az az ember, aki ma vagyok az az életem során átélt élményeknek köszönhető. Azt hiszem, hogy a Manchesterben töltött évek életem legjobbjai voltak. Olyan csodálatos volt, olyan intenzív és nagyszerű."

 

"Szerencsés vagyok, mert ma is olyan dolgokat csinálhatok, amiket imádok, de amikor abbahagytam a futballt, az nagyon nehéz volt. HIhetetlenül csodálatos emlékeim vannak a Manchesterben töltött időszakról és ezeket soha nem fogom elfelejteni."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!