Ten Hag: Maguire nagyszerű játékosunk lehet

Harry Maguire "nagyszerű játékosa" lehet a Manchester Unitednek, ha képes lesz reprodukálni az angol válogatottban mutatott formáját, véli klubbéli menedzsere, Erik ten Hag.


A 29 éves védő augusztus óta csak egy mérkőzésen volt kezdő a Premier League-ben, de a Brentfordtól elszenvedett 4-0-s vereséget követően kikerült a csapatból Raphael Varane miatt.

 

A katari vb-n negyeddöntőig jutó angol válogatottban azonban mindegyik mérkőzésen a kezdőcsapat tagja volt. 

 

"Erről már számtalanszor megkérdeztek. Egyértelmű, hogy ő elég jó ahhoz, hogy a legmagasabb szinten játszhasson" - kezdte Ten Hag.

 

"Az angol válogatottban szinte minden alkalommal nagyon jó mérkőzéseket produkál. Manchesterben viszont volt olyan időszaka, amikor nagyon rosszul ment neki a játék. Természetesen van, amikor az ember életében nehézségek akadnak."

 

"Viszont ha keményen dolgozik, akkor abból önbizalmat meríthet. Ez abból is látszik, ahogyan az angol válogatottban játszik."

 

"Szeretnénk, ha ezt a Manchester Unitedben is hozni tudná a pályán. Én ezt várom tőle és a csapattársai is tudják, hogy mire számíthatnak a részéről. Ha ezt sikerül megtennie, akkor nagyszerű játékosunk lehet."

 

 

Ten Hag első manchesteri szezonja során a Varane és Lisandro Martinez alkotta belső védőpárost preferálta. 

 

Mivel mindkettejük nemzeti csapata bejutott a világbajnokság elődöntőjébe, így a jövő hétvégéig mindenképpen Katarban maradnak. 

 

Így Maguire a kezdőcsapatban kaphat helyet a Nottingham Forest elleni, december 27-i hazai bajnokin, Ten Hag szerint pedig a klub 80 milliós igazolása meg is fogja kapni a lehetőségét, hogy újra megerősítse pozícióját első számú belső védőként az Old Traffordon.

 

"Két-három jó játékossal rendelkezem a belső védő posztokra" - tette hozzá.

 

"A Brentford meccs után változtatnom kellett a mentalitáson. Balszerencsés volt, hogy az a pillanat rosszul sült el számára, de semmit sem árul el a kvalitásairól. Rapha bekerült a csapatba és jó munkát végzett."

 

"A top futballban vannak a játéknak törvényszerűségei. Élned kell a lehetőségeddel."

 

"Az egyetlen dolog, amit tennie kell, hogy jó edzésmunkát végez és jól teljesít. Lesznek ehhez mérkőzései, meg lesz hozzá a ritmusa. El fog jönni az ő esélye."


BBC Sport

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!