Ten Hag: Soha nem kételkedtem Martinezben

A Manchester United szilveszteri, Wolves elleni idegenbeli bajnokiján térhet vissza a csapatba az argentin középhátvéd, Lisandro Martinez, miután hazájával megnyerték Katarban a 2022-es világbajnokságot.


A védő, aki a nyáron Erik ten Hagot követve érkezett az Old Traffordra az Ajaxtól, a héten csatlakozott újra a csapat edzéseihez és úgy tűnik, hogy benne lesz a meccsnapi keretben is a Molineux-ben.

 

A Farkasok elleni összecsapást megelőzően Ten Hag örömének adott hangot, hogy a világbajnoki sikert követően újra számíthat majd Lichara, hozzátéve, hogy szerinte a vb-trófea kulcsfontosságú katalizátora lehet annak, hogy a középhátvéd játéka a következő szintre léphessen.

 

"Szerintem az már önmagában egy hatalmas lökés [a világbajnoki győzelem]" - kezdte a holland menedzser mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján.

 

"Azt gondolom, hogy ő egy olyan játékos, aki meg van győződve a saját képességeiről."

 

"Nagyon hisz magában, de szerintem ez a tapasztalat is még jobban erősíteni fogja őt, ezt pedig át kell adnia a csapaton belül is."

 

"Szerintem Argentína a győzelemre játszott, szemben más nemzetekkel, akik pedig arra, hogy ne veszítsenek. Szerintem ezt a mentalitást már számtalanszor megmutatta a Manchester Unitedben is."

 

"Ő proaktív és ez az, amit szeretek. Ha ezt képes lenne még ennél is többször megmutatni, az nagyon nagy segítségünkre lenne."

 

 

Martinezt Unitedes karriere elején bizonyos körökből amiatt kritizálták, hogy nem lesz alkalmas az angol futball sajátosságai között érvényesülni, de ezek a vélemények azóta tovatűntek, ő pedig amellett, hogy kihagyhatatlan tagja lett a manchesteriek kezdőjének, még a szurkolók kedvencévé is vált szinte azonnal.

 

Martinez fejlődéséről beszélve Ten Hag elmondta, ő soha, egyetlen alkalommal se kételkedett a 24 éves játékosban, hozzátéve, a képességei arra predesztinálják, hogy a világ egyik legjobbjává váljon posztján.

 

"Nem, soha nem volt [egyetlen] kétségem" - tette hozzá Erik.

 

"Ezért hoztam őt ide. Mert tudtam, hogy hatalmas potenciál lakozik benne és ha keményen dolgozik, akkor hatalmasat fejlődhet, léphet előre."

 

"Most, hogy visszatért a világbajnokságról, újabb kihívások várnak rá, mert ez az élmény hihetetlenül érzelmekkel teli, ezt pedig játékosként tudni kell kezelni."

 

"Az ellenfelek csak még keményebbek lesznek vele szemben, ez pedig egy jó kihívást jelenthet majd számára. Ha képes lesz ezt túlélni, azzal csak még jobb játékossá válhat."

 

"Lisandro Martinez pedig pontosan ilyen típusú játékos. Imád teljesíteni és kihívásokkal szembe kerülni."  


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!