Rashford: Elaludtam

Marcus Rashford elárulta, azért került ki a Manchester United Wolves elleni kezdőcsapatából, mert elaludt és későn érkezett meg Erik ten Hag megbeszélésére.


A holland menedzser csak a kispadra nevezte Rashfordot a Molineux-ban rendezett bajnokin, annak ellenére, hogy a 25 éves játékos a világbajnokság óta lejátszott két tétmérkőzés mindegyikén eredményes tudott lenni.

 

Mindazonáltal a félidőben becserélték, majd pedig ő szerezte a győztes gólt is, ami után egy újabb találatot is jegyzett, amelyet később a VAR kezezés miatt érvénytelenített.

 

A lefújást követően a BT Sportnak így nyilatkozott a történtekről:

"Egy kicsit elkéstem egy megbeszélésről - elaludtam."

 

"Ezek a csapat szabályai, ez pedig egy olyan hiba, amely előfordulhat. Csalódott voltam, hogy nem játszhattam, de megértettem a döntést és boldog vagyok, hogy egyébként sikerült győzelmet elérnünk."

 

"Szerintem lezárhatjuk az esetet és továbbléphetünk."

 

"Jó helyen vagyok és elégedett vagyok azzal, ahogyan fejlődünk. A múltban egy ilyen mérkőzést könnyedén elveszíthettünk volna, vagy az ellenfél döntetlenre menthette volna."

 

 

Ten Hagot is megkérdezték mérkőzés utáni interjújában Rashford kihagyásáról.

 

"A döntést követően beállt és parádés, illetve nagyon élénk volt, majd egy gólt is szerzett - ez volt a megfelelő reakció."

 

"Természetesen [ezzel vége van az ügynek], de mindenkinek követnie kell a szabályokat és az értékeinket. Viszont ha így képes reagálni, akkor az a megfelelő válasz."

 

 

A United menedzserét már a hivatalos mérkőzés utáni sajtótájékoztatóján arról kérdezték, hogy ez egy emlékeztető volt-e a keret többi tagja számára az elvárások magasan tartását illetően.

 

"Ennek a dolognak így kell működnie" - tette hozzá.

 

"Mi egy csapat vagyunk, amelyet nehéz legyőzni, de ez azért van, mert 11 játékossal támadunk és 11 játékossal védekezünk."

 

"Ez pedig azért lehetséges, mert mindenki követi a szabályokat. Ha ezt nem tesszük meg, az a pályára is kivetül."

 

"Nem voltam elégedett a teljesítményünkkel [Rashford beállása előtt]. Voltak helyzeteink, kidolgoztunk egy-kettőt, de nem éltünk velük."

 

"Szerintem sokkal könyörtelenebbnek kell lennünk a kapu előtt. Tudjuk, hogy Rashy képes gólokat szerezni és meg is tette."

 

"Ez a játékosoknak, mint egyéneknek a felelőssége. Erre pedig néhányan nem álltak készen. Ha nem lépünk fel támadóan és vagyunk fókuszáltak, akkor kezdődnek a problémák."

 

Utolsó Manchesterben töltött hónapjaiban Cristiano Ronaldo is fegyelmi vétséget követett el az Old Traffordon, a portugál Szaúd-Arábiába igazolását követően pedig Ten Hag arról beszélt, hogy a sikerhez erőfeszítés szükséges.

 

"Nem beszélek a múltról. Beszéljünk a jövőről."

 

"Egy jó lépést ettünk előre - először vagyunk a top 4-ben. De még hosszú az út számunkra. Minden egyes mérkőzést meg kell nyernünk, hogy olyan pozícióba kerülhessünk, ahol nyerhetünk valamit."

 

"Ez a célunk. De ez viszont mindenkitől nagy erőfeszítést igényel."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!