De Gea: A Unitedből akarok visszavonulni

David de Gea ismételten kifejezte abbéli vágyát, hogy karriere végéig a Manchester United játékosa szeretne maradni, miután az új szerződéséről szóló tárgyalások folytatódnak.


A 32 éves spanyol portás jelenleg érvényes megállapodása a szezon végéig szól és bár a klub tovább egy éves hosszabbítási opcióval rendelkezik, már folynak a tárgyalások egy hosszabb távú szerződés megkötéséről.

 

"Nagyon nyugodt vagyok" - kezdte De Gea, amikor a szerződéses helyzetéről kérdezték.

 

"Én csak az edzésekre és arra a koncentrálok, hogy a lehető legjobban teljesítsek. De az biztos, hogy jól fognak végződni az egyeztetések."

 

"Azt remélem, hogy karrierem végéig itt maradhatok. Már korábban is elmondtam, hogy ez az én klubom, már sok-sok éve itt játszom, ez pedig hatalmas megtiszteltetés és boldog vagyok itt."

 

De Gea csapaton belüli fontosságát kedden este is megcsillogtatta, amikor a Bournemouth elleni 3-0-s győzelem alkalmával Philip Billing, illetve Jaidon Anthony helyzeténél is nagyot védett és két gólos előnyön tartotta csapatát, mielőtt Marcus Rashford találata végleg eldöntötte volna a találkozó sorsát.

 

Az újabb kapott gól nélkül lehozott mérkőzés azt jelenti, hogy a United utoljára még szeptemberben, az Arsenal elleni 3-1-es sikerkor kapott gólt legutóbb hazai környzetben - amely rekordot hamarosan Erling Haaland, Kevin De Bruyne és társai fogják próbára tenni, amikor a Manchester City január 14-én az Álmok Színházába látogat.

 

 

"Ilyennek kell lennie annak, amikor valaki hozzánk érkezik - ennyire nehéz helynek kell lennie a gólszerzésre. Reméljük ez a jövőben is így lesz" - tette hozzá De Gea.

 

"Nagyon jól játszunk és fenn kell tartanunk a lendületünket a lehető legjobb módon. Ehhez minden egyes mérkőzésre megfelelően fel kell készülnünk és utánuk pedig jól kell regenerálódnunk. Nagyon sok mérkőzést játszunk ebben a hónapban, szóval az utóbbi különösen fontos."

 

A csapat védekezésben nyújtott teljesítménye jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy a United egyre jobban fel tudott kapaszkodni a bajnoki tabellán azóta, hogy a szezont egymást követő két vereséggel kezdték.

 

"Sokat beszélünk egymással, mindenki készen áll és koncentrált. Nagyon jól mennek az edzések, mindenki ugyanabba az irányba húz, ez pedig elképesztően fontos" - folytatta a válogatott kapuvédő, amikor arról kérdezték, mi változott náluk az előző idényhez képest.

 

"Nem számít, hogy éppen ki játszik. Attól függetlenül, hogy ki áll be, még a cseréink is minden energiájukat kiadják a pályán, remek a csapatszellemünk, számomra pedig nagyszerű azt látni, hogy a játékostársaim ilyen módon játszanak."

 

A Newcastle kedd esti, Arsenal elleni döntetlenjével a United a tabella negyedik helyén maradt, de már ugyanannyi ponttal rendelkeznek, mint a Szarkák és csak egy egységnyi a hátrányuk a csütörtökön este a Chelsea-hez látogató Manchester City-vel szemben.

 

Minden sorozatot figyelembe véve a legutóbbi 16 tétmérkőzésükből 13 mérkőzést tudtak megnyerni a Vörös Ördögök, ez pedig kapusa szerint egyértelműen Erik ten Hag munkájának az elismerése.

 

 

"Nagyon jó munkát végez. Minden játékost ugyanabba az irányba terel, mi pedig úgy érezzük, hogy nagyon jó csapatunk van. Mindenki győzni akar és ezért a klubért harcolni, ez pedig létfontosságú."

 

"Hihetetlenül jó csapatszellemet alakított ki, jól játszunk, nekünk pedig a győzelmek útján kell megmutatnunk ezt és fenntartani a lendületünket."

 

De Gea beszámolt menedzsere szigorú elvárásairól is, amikor arról kérdezték, hogy miként értékelte a holland szakember az egyébként kényelmes különbséggel aratott keddi győzelmüket.

 

"Örült a kapott gól nélkül lehozott meccsnek, de ezzel egy időben dühös is volt amiatt, hogy túl sok helyzetet engedélyeztünk az ellenfélnek."

 

"Túlzottan kinyíltunk a mérkőzés végén, aminek nagyon nem örült."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!