Manchester United 3-1 Everton

Továbbjutott a United az Everton ellen, ezúttal nem sikerült kapott gól nélkül lehozni a találkozót, de lőtt a csapat hármat, biztosan nyert és tovább növelte győzelmi sorozatát.


Erik ten Hag több helyen is módosított a kezdőn, Shaw ismét a védelem közepére került, miközben visszatért Antony és Malacia is.

 

Elég sok hibával indult a meccs, mindenki nagyon kapkodott, de szerencsére így is hamar sikerült megszerezni a vezetést. Remek labdaszerzés után Rashford húzta meg bal oldalon, középre gurított, a hosszún üresen érkezett Antony és közelről a kapuba kotorta a játékszert, 1-0 a Vörös Ördögöknek.

 

Két perccel később Martial próbálkozott 18 méterről, de eltévesztette a célt.

 

Tizenkét percet kellett várni az első liverpooli lehetőségre, Gray lövésénél De Gea védett nagyot. Egy perccel később a semmiből egyenlített az Everton. Onana nyert párharcot, Maupay-hoz passzolt, aki alapvonalről középre lőtt, De Gea lábai között "flipperezett" a labda, majd a lecsorgóra lecsapva Coady a kapuba lőtt.

 

A 16. percben Rashford tálalt Martial elé, aki a kapussal állt szemben, de nem tudott túljárni az eszén, Pickford nagyot hárított.

 

Ezt követően sokkal kevesebb veszély fenyegette a kapukat a United részéről ez annak is köszönhető volt, hogy Fernandes ezúttal sem fogott ki jó napot, legalábbis amit az első félórában mutatott, az nem cúcsformát sejtetett.

 

A 31. percben Eriksen legurítását Antony lőtte kapura, de a védelem nagyot blokkolt. Egy perc múlva egy kontrát vezettek a hazaiak Rashford révén, aki 30 méterről kapura bombázott, Pickford csak ütni merte.

 

Eriksen is átlövéssel kísérletezett, de sajnos centiket tévedett.

 

Jó kis futós meccs kerekedett az Old Traffordon, azonban a sok hiba az egész félidőre jellemző volt mindkét csapatnál. A United több helyzetet alakított ki, azonban nem sikerült előnnyel vonulni a szünetre.

 

Sajnos egy komolyabbnak tűnő sérüléssel indult a második játékrész, Malacia becsúszása után Iwobit kellett hordágyon levinni. 

 

Nem sokkal utána megszerezte a vezetést a United! Rashford cselezett a tizenhatoson belül, az alapvonalról középre lőtt, Coady próbált menteni, de saját kapujába juttatta a labdát az ex-liverpooli.

 

Ha már Coady két gólt lőtt, Antony sem akart lemaradni, de lapos lövését fogta Pickford.

 

A 64. percben Doucoure vezetett támadást, de szerelték őt, ám érkezett Coleman, aki beadta, De Gea lábbal még bele tudott érni, azonban Mykolenkohoz jutott a játékszer. A bekk azonnal lőtt, Dalot állította meg a labdát, nehogy a kapuban kössön ki az.

 

A 66. percben Eriksen szabadrúgása nem a kapu elé szállt, hanem Fernandes elé került, aki közel 30-ról kapura lőtt, Pickford a léc fölé tolta a kísérletet.

 

A 73. percben egyenlített az Everton - gondolták a Stolverkosok, azonban les miatt nem adta meg a játékvezető a gólt. Azt a gólt, amit Calvert-Lewin lőtt és ami előtt nagyszerű támadást vezettek a vendégek Gray és Coleman főszereplésével.

 

Mindent megpróbált Lampard, szinte mindenkit felküldött időközben a pályára, aki támadásban tud segítséget nyújtani csapatának. Voltak is időszakok, amikor a hazai tizenhatosnál folyt a játék, de komoly lehetőség nem alakult ki.

 

Nem úgy a ráadásban a másik kapunál, ahol Garnacho ellen Godfrey szabálytalankodott, amiért büntetőt kaptak a Vörös Ördögök. Rashford állt a labda mögé és biztosan lőtt a bal alsóba, 3-1.

 

Ez lett a végeredmény, a United így továbbjutott a kupában.

 

 

FA-kupa, 3. forduló
Manchester United 3-1 Everton
Old Trafford

 

Vezette: Darren England

 

United: De Gea - Dalot, Varane, Shaw, Malacia(Martinez 77.) - Casemiro(Fred 71.), Eriksen(Maguire 83.) - Antony(McTominay 83.), Fernandes, Rashford - Martial(Garnacho 71.)
Nem használt cserék: Heaton, Lindelöf, Wan-Bissaka, Elanga

 

Everton: Pickford - Coleman(Gordon 81.), Godfrey, Coady, Tarkowski, Mykolenko(McNeil 81.) - Iwobi(Doucoure 51.), Gueye, Onana - Maupay(Calvert-Lewin 69.), Gray
Nem használt cserék: Begovic, Holgate, Mina, Simms, Davies

 

Gólszerző: Antony 4', Coady 52'(öngól), Rashford 97' (11-es) illetve Coady 13'

 

Sárga lap: Fernandes illetve Godfrey, Doucoure
 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!