Weghorst kölcsönvételéről tárgyal a United

A Manchester United tapogatózó tárgyalásokat folytatott a Burnley együttesével Wout Weghorst esetleges kölcsönvételéről.


Úgy tudni, hogy a United az iránt fejezte ki érdeklődését a Lancashire-i klubnál, hogy a 30 éves támadó a január átigazolási időszakban tegye át székhelyét ideiglenesen az Old Traffordra.

 

Weghorst a szezon kezdete óta a török Besiktasnál szerepel kölcsönben a Burnley-től és a Super Ligben szereplő klubnál arra számítottak, hogy a 2022/23-as szezon hátralévő részét is velük tölti.

 

A Besiktas ráadásul opcióval is rendelkezik arra, hogy Weghorstot a szezon végén 10 millió fontért meghetik. Így bármilyen potenciális átigazolásához az isztambuli beleegyezése is szükséges.

 

A Unitednél Weghorstra a csatárpozícióban tátongó űr betöltésére alkalmas játékosként tekintenek, miután a klubnál úgy döntöttek, a téli átigazolási időszakban csak kölcsönszerződések jöhetnek szóba erősítésként. Úgy tudni, hogy még akkor se vennének fontolóra végleges átigazolást, ha azok alacsony összegűek lennének.

 

 

Úgy tudni, hogy Ten Hag nagy tisztelője Weghorst játékának, de különösen a személyisége imponál a United menedzserének. Nemrég azzal is hívta fel magára a figyelmet, hogy összetűzésbe keveredett a hétszeres Aranylabdás Lionel Messivel a világbajnokságon, olyannyira, hogy a később aranyérmet nyerő argentinok csapatkapitána még az egymás ellen vívott mérkőzést követő interjújában is szóba hozta.

 

Weghorst több mérkőzésen is pályára lépett a holland válogatott színeiben a 2022-es, katari világbajnokságon, az Argentína elleni negyeddöntőben pedig két gólt is szerzett. 

 

Ebben a szezonban 17 alkalommal jutott szóhoz a Besiktasban, amelyek során 8 gólt és negy asszisztot jegyzett.

 

Weghorst abban a szezonban szerepelt már a Premier League-ben, amikor a Burnley végül kiesett a másodosztályba. Akkor 20 mérkőzésén 2 gólt szerzett.


The Athletic

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!