Fulham U21 - Manchester United U21 - 1-2

Lejátszotta az U21-es csapat a 2023-as év első bajnoki mérkőzését, melyet idegen környezetben 2-1-es arányban megnyert a Fulham vendégeként.


Pénteken minden szem a felnőtt csapat Everton elleni FA-kupa mérkőzésére szegeződött, ám a fiatalok is pályára léptek délután, az év első bajnoki mérkőzésén, ahol teperniük is kellett, ugyanis elég gyenge rajtot vettek az idény kezdetén, jelenleg is csak a 10. helyet foglalják el 13 pontjukkal.

 

Ehhez mérten is kezdték a mérkőzést, Shoretire és Hugill már az első félidőben megduplázta a Vörös Ördögök előnyét, amire még Robertson válaszolni tudott a mérkőzés vége felé, de ez már csak szépség tapaszra volt elegendő a hazaiak számára.

 

Shoretire kanyarítja középre a szabálytalanságért járó szabadrúgást, amit először hárított a hazai védelem, azonban a labda pont Mainoo elé pattant, ő becselezte magát vissza a tizenhatoson belülre, majd kapura tűzte a helyzetet, azonban egy blokk ismét közbeszólt és szögletre menekült a játékszer.

 

Nem sokkal később ismét a Vörös Ördögök rohamoztak, a tizenhatos előterében Mainoo passzolt ki szélre Meijához, aki egyből visszatette a kapu elé, Hugill harcolt a gólért, azonban ismét sikerült felszabadítani előle.

 

Ellentámadás hazai részről, Godó szelídíti meg a labdát, majd ráront a kapura, de lövése kapu mellé száll.

 

21. percben Meija szerez labdát, meglódul az ellenfél tizenhatosa mellett a jobb oldalon, majd középre adott labdájába Hugill belepörget, így lett jó Shoretire-nek, aki közelről kanalazta be a labdát a kapuba. 0-1

 

Nem sokkal később Hugill kap remek labdát a tizenhatos vonalánál, kijön a Fulham hálóőre, így a meglepett támadó elpöckölte mellette a labdát, ám a rúgás gyengére sikerült és a védők tisztázni tudták a kapura csorgó labdát.

 

Shoretire passzol a bal szélre a tizenhatos vonalánál, a labdát Hardley bebikázta középre, de az elakadt egy védőben, így lett jó Hugillnak, aki a lepattanót kapásból a kapu jobb oldalába vágta a játékszert.  0-2

 

Ismét a United támadása épül, Hansen kap labdát a bal oldalon Shoretire-től, aki becselezi magát a tizenhatoson belülre, ám a szép szóló után a kapu oldalába vágta a labdát.

 

Hugillt indítják a félidő végén, nincs lesen, egy az egyben mehet a kapussal szemben, ám lövése elszáll a kapu előtt.

 

A második félidő elején megkapta hajszárítóját a hazai csapat, tör előre, Sanderson csap össze Bennettel az alapvonalnál, előbbi jött ki belőle jól, be is adta középre érkező emberhez, ám annak lövését Vitek nagyszerűen hárítja.

 

United ellentámadás. Meija szerzett labdát az ellenfél térfelén, a tizenhatosig vezette, majd a kapu mellé bikázta a labdát.

 

A mérkőzés vége előtt szépít a Fulham, bal szélről érkezik be egy gyengécske beadás, az mégis elcsorog Robinsonig, ő pedig könyörtelenül bevágta azt az üresen tátongó kapuba. 1-2

 

A mérkőzés ezt követően már nem változott, a United hosszú idő után volt képes elhozni idegen környezetből mind a három pontot. Legközelebb január 14-én lépnek pályára a srácok hazai pályán a második helyezett Liverpool U21 ellen 18:00 órakor, ami igazi rangadó lesz. Az összefoglaló videó formájában teljes egészében megtekinthető a hivatalos oldalon.

 

Összefoglaló:

 

United: Vitek; Jurado, Bernard, Bennett, Hardley; Meija (Forson 68), Iqbal; Gore, Mainoo (Hansen 20), Shoretire; Hugill (McNiell 78)

Nem használt cserék: Kambwala, Mastny

Gólok: Robinson 72 ill.: Shoretire 21, Hugill 23

Lapok: Iqbal


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!