Hogyan segít Brunonak a United flexibilitása?

Bruno Fernandes úgy véli, hogy Erik ten Hag több poszton is hasznát veszi és segített megérteni az egyes szerepkörök követelményeit, hogy útmutatást tudjon adni csapattársainak a pályán.


A portugál játékmester a100. gólban működött közre szerda este a Untiedben a Crystal Palace elleni, 1-1-re végződő bajnoki során. Ez volt Fernandes 153. meccse a Vörös Ördögök színeiben. 

 

Ebből a 100 találatból 55-öt ő maga szerzett, emellett pedig 45 gólpassz is kötődik a nevéhez. A legtöbb esetben a 10-es pozíciójában szerepelt, amikor eredményes tudott lenni és elmondható, hogy a mind a támadásokban, mind a védekezésben fontos szerepet játszik.

 

Bruno emellett a jobb és bal széleken is gyakran feltűnik mióta Ten Hag átvette a csapat irányítását. A holland menedzser egyértelműen úgy gondolja, hogy a sokoldalúság erény és fontos, hogy a játékosai alkalmazkodni tudjanak a különböző pozíciók igényeihez, még akkor is, ha csak rövidebb időről van szó. Erre remek példa az is, hogy a közelmúltban Shaw és Casemiro is szerepeltek belső védőként, illetve Scott McTominay is játszott előre tolt szerepkörben. Összességében Burno, aki mostanában rendszeresen viseli a csapatkapitányi karszalagot is azt gondolja, hogy ezek a dolgok valóban hasznosak.

 

"Ott fogok játszani, ahol a menedzsernek szüksége van rám. Sokat edzünk erre is és szeretem megtapasztalni, hogy a többieknek mi a feladatuk a pályán" - mondta Fernandes nemrég a klubmédiának.

 

"Ahogy a menedzser is sokszor mondta, magunknak kell besegítenünk, ha valaki épp nem azt csinálja, ami az alap feladata, illetve meg kell értenünk, hogy mi az, ami nem jól működik. Ez pedig segít, ha a kispadról üzenetet küld nekünk."

 

 

"A lépéseket a játékosoknak kell megtennie és számomra fontos, hogy tudom, hogy különböző posztokon, különböző feladatokat tudjak ellátni. Sokat jelent, hogy a menedzser bízik bennem és több poszton is feltűnhetek."

 

"Bármit is kell tennem, a hétközi edzéseken való felkészülés alapján tudom, mi a dolgom és akár csatárként is tudok játszani. Tudom mit vár tőlem a menedzser, így tudom azt is, hogy mi a teendő, ha más posztra rak."

 

"Számomra a pálya közepén, a 10-es pozíciója az, ahol a legmagabiztosabb vagyok, de tudom jól, hogy mit kell tennem, ha bal szélen, vagy jobb szélen kell szerepelnem, vagy akár védőként. A fő célom az, hogy bármilyen pozícióban is vagyok, segítsek a csapatnak."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Arsenal - Manchester United

Premier League, 21. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!