Ten Hag: McCarthy a mi góltrénerünk

Benni McCarthy pozitív hatással van a Unitedre mióta csatlakozott az edzői stábhoz, Erik ten Hag pedig elárulta, hogy szükség van az ilyen szakértelemmel rendelkező tagokra a támadók fejlesztése miatt.


Ten Hag korábban a védelemben, illetve a középpályán tevékenykedett, így örömmel vette a dél-afrikai válogatott, McCarthy közreműködését, aki pályafutása során olyan csapatokban lőtte a gólokat, mint az Ajax, a Celta Vigo, a Blackburnk és a Porto.

 

Arra a kérdésre, hogy a 45 éves McCarthy milyen hatással volt érkezése óta a csapatra a menedzser kifejtette, hogy milyen szerepet is tölt be az egykori támadó, aki ahhoz is nagyban hozzájárult, hogy a csapategység minél erősebb legyen.

 

"Az edzői stábunkban sok védő és középpályás volt" - mondta Ten Hag. "Szerettem volna itt is a megfelelő egyensúlyt megtalálni. Támadó felfogás kellett, ő pedig korábban csatár volt és egy igazán speciális feladata van a csapatban."

 

 

"Én soha nem játszottam azon a poszton, ezért szerencsés vagyok, hogy van a stábomban olyan, aki viszont igen. A futball a gólszerzésről szól és, ha van kapusedződ, akkor legyen gólszerző specialistád is. Ő pedig pontosan ilyen különleges személy."

 

"Hozzá kell tennem, hogy a teljes összhang miatt ugyan úgy kapcsolatban van a csapat többi játékosával is. Dolgoznia kell az összetartás erősítésén és azt kell mondjam, nagyszerű munkát végez."

 

Egyik támadónk, Anthony Martial a közelmúltban a United Review-nak adott interjújában beszélt arról, hogy milyen együtt dolgozni McCarthy-val.

 

"Igen, ő az egyik olyan edző, akivel sokat beszélgetek az edzőpályán és azon kívül is. Minden alkalommal sok jó tanácsot ad nekem és ezek az összes játékos számára jól jöhetnek."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!