Ten Hag: Nem aggódok a védekezés miatt

Erik ten Hag elmondása szerint a vasárnapi, Arsenaltól elszenvedett 3-2-es vereséget követően nem aggódik csapata védekezésbeli teljesítménye miatt.


Az Ágyúsok Eddie Nketiah 90. percben történt, kapuhoz közeli labdába pörgetése következtében összetörték a United szívét és az utolsó pillanatokban így otthon tartották a három pontot az Emirates Stadiumban rendezett Premier League rangadón.

 

A futball statisztikával foglalkozó Opta szerint az Arsenal a szezonban rekord magasnak számító 63 alkalommal ért labdába a Vörös Ördögök tizenhatosán belül, a várható gólok (xG) mutatója pedig 3.1 volt, amelynél idén csak egyszer engedélyezett többet a United tétmérkőzésen, még októberben, a Manchester City-től elszenvedett 6-3-as idegenbeli zakó alkalmával.

 

Mérkőzés utáni interjújában Erik kiemelte az "apró részletek" fontosságát és a csapata által vasárnap elkövetett "hibákat", de a szerdai, Nottingham Forest elleni Ligakupa elődöntő első összecsapás előtt a holland menedzser sokkal holisztikusabb szemszögből tekintette a dolgokat, rámutatva az elmúlt hónapokban általánosságban véve erős védekezésbeli teljesítményeikre.

 

A hétvégét megelőzően a United 18 tétmérkőzésből 11 alkalommal is meg tudta őrizni kapuját kapott gól nélkül, köztük december végén, a Forest ellen is, amikor 3-0-s bajnoki győzelmet arattak az Old Traffordon.

 

"Nem, szerintem sok mérkőzésen nagyon jól védekeztünk és rengeteg kapott gól nélküli találkozót hoztunk le" - kezdte Ten Hag hivatalos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva.

 

"A Man City ellen [az Old Traffordon elért 2-1-es győzelem alkalmával] nagyon jól működött a védekezésünk. Szerintem összességében az Arsenal ellen is jól védekeztünk."

 

 

Erik emellett azt illetően is tartja álláspontját, hogy Nketiah közeli ziccerét leszámítva - amelyet De Gea tudott bravúrral hárítani - az Ágyúsok mindhárom találata elkerülhető lett volna, ilyen pedig nem fordulhat elő velük ennyire gyakran az előttük álló nagy mérkőzéseken.

 

"Nem hiszem, hogy túlzottan sok tiszta lövőhelyzetük lett volna, talán egyszer egy szabadrúgásból. De a többi lövésük távolról jött, ahol nagyon sok védőnk helyezkedett a kapu és a labda között" - tette hozzá.

 

"Ez az, amiért azt mondtam, hogy az összes góljuk elkerülhető volt és ilyen nem fordulhat elő. Az az én meglátásom, hogy ha egy ilyen kiélezett meccsen három gólt kapsz, akkor úgy nagyon nehéz győzni."

 

"Pontosan ez is történt, szóval ez is egyike a konklúzióknak. Nem történhet meg ilyen újra. Levontuk a következtetéseket. Mi [edzők] megmutattuk nekik [játékosoknak] és meg kell tanulnunk ebből a leckét."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Nottingham Forest - Manchester United

Ligakupa, elődöntő - 1. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!