Ten Hag: Nagy kihívás a United számára

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag úgy hiszi, hogy játékosai élvezni fogják a City Ground különleges légkörét, melyet a Nottingham Forest szurkolói teremtenek.


A Vörös Ördögöknek az 1999 februári 1-8-ra megnyert bajnoki látogatásuk óta nem volt jelenésük a Forest otthonában. Az ominózus találkozó során Ole Gunnar Solskjaer 4 gólt is szerzett csereként beállva, a rekordbajnoknak pedig ez lesz az 50. fellépése a City Groundon.

 

Nyugodtan kijelenthető, hogy a kétszeres Európa-kupa győztes csapat megfiatalodott az elmúlt években és visszakerülésük az élvonalba felidézte a szurkolók számára a régi szép időket.

 

Bár Premier League szereplésük még hagy kívánni való maga után, a Ligakupa elődöntőjébe való bejutásuk felpezsdítette a klub háza táján a hangulatot, Ten Hag pedig hangos szurkolótáborra készül szerda este.

 

"Nos, a United nagyon régen játszott ott" - mondta a menedzser a meccs előtti sajtótájékoztatón. "Szeretünk fanatikus közönség előtt játszani, jó hangulat lesz, ami szerintem motiválni fogja a játékosaikat, amire fel kell készülnünk."

 

Erik rá jellemzően a saját teljesítményükre és csakis a soron következő összecsapásra koncentrál és jelen pillanatban még nem törődik a Wembley-ben megrendezésre kerülő finálé gondolatával.

 

 

"Természetesen az egész arról szól, hogy trófeákat akarunk nyerni, erre pedig jó lehetőségeink vannak, de meccsről-meccsre kell haladnunk. Most a Foresttel játszunk és két lábban a földön kell állnunk és az első felvonásra koncentrálnunk. Nem gondolkodhatunk előbbre, nehogy elvonja a figyelmünket. A holnapi cél pedig az, hogy megnyerjük a meccset."

 

Amikor tovább firtatták a trófeák megnyerésének hatását utalva arra, hogy a holland mester hazájában több alkalommal is magasba emelhetett egyet-egyet, a menedzser elismerte, hogy eljött az ideje, hogy a klub ismét sikeres legyen.

 

"A valaha volt legjobb érzés trófeákat nyerni" - mondta az újságíróknak. "Volt már szerencsém pályafutásom során nyerni néhányat, csodálatos volt, különösen a szurkolók számára. Nagyon jó."

 

"Az itteni szurkolóknak, különösen az idősebbeknek van már némi tapasztalatuk erről, de a mostani időszak sajnos olyan, amelyben a Manchester United nem igazán nyert trófeákat. A legutóbbi alkalom is túl régen volt, mi pedig nagyon is tisztában vagyunk ezzel. Mindent elkövetünk, hogy hazahozzunk egy trófeát."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Nottingham Forest - Manchester United

Ligakupa, elődöntő - 1. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!