Hivatalos: Savage kölcsönbe került

A Manchester United középpályása, Charlie Savage a 2022/23-as szezon hátralévő részét a harmadosztályú Forest Green Roversnél tölti majd kölcsönben.


A 19 éves játékos a Gloucestershire-i klubnál először ízlelheti meg majd hosszabb távon a felnőtt szintű futball világát, akik éppen csütörtökön nevezték ki új menedzserüket az Everton egykori kiválósága, Duncan Ferguson személyében.

 

A kölcsönvételről már múlt héten megállapodásra jutottak a felek azt követően, hogy a Forest Green került kiválasztásra, mint ideális helyszín Savage további fejlődése szempontjából, amelyet a United stábja majd közelről fog támogatni és figyelni.

 

A Forest Green az előző szezonban történelme során először jutott fel a League One-ba és bár jelenleg az utolsó, 24. helyet foglalják el, a bennmaradást érő helyektől csak négy pontnyira vannak.

 

 

Savage a 2022/23-as szezon során a United U21-es csapatában 17 alkalommal lépett pályára, amelyek közül négy a Papa Johns Trophy legjobb 16 csapatáig való menetelés során történt, ahol végül a szintén harmadosztályú Bolton Wanderers együttese jelentette a végállomást.

 

Idén három alkalommal viselte a Vörös Ördögök csapatkapitányi karszalagját, egy alkalommal, még augusztusban pedig a Crystal Palace hálóját is bevette.

 

Charlie egy alkalommal már a felnőttek között is bemutatkozhatott tétmérkőzésen, amikor 2021 decemberében a Young Boys elleni 1-1-es döntetlen alkalmával csereként állt be a Bajnokok Ligája csoportkörében.

 

Tagja volt Erik ten Hag tavaly júliusban Thaiföldön és Ausztráliában felkészülési túrán járt keretének is és pályára lépett a téli, spanyolországi edzőtáborban a Cadiz és a Real Betis ellen is.

 

Charlie-nak mindenki sok sikert kíván a szezon hátralévő részére! 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!