Ten Hag nem osztogatja ingyen a játéklehetőségeket

Erik ten Hag azt akarja, hogy fiatal támadói, Alejandro Garnacho és Facundo Pellistri folyamatosan bizonyítsák, megérdemlik, hogy játéklehetőséghez jussanak a Manchester Unitedben.


A dél-amerikai duó valószínűleg égni fog a vágytól, hogy valamilyen formában részt vehessenek a szombat esti, Reading elleni FA-kupa összecsapáson, miután a hét közben mindketten csereként jutottak szóhoz a Nottingham Forest 3-0-s Ligakupabeli legyőzése alkalmával.

 

Az argentin korosztályos válogatott ebben a szezonban 18 alkalommal kapott már játéklehetőséget Ten Hag irányítása alatt, amelyeken két gólt szerzett, míg Facundo másodszor szállhatott be a kispadról a The City Groundon azt követően, hogy a Charlton Athletic ellen a második számú angol kupasorozatban tétmérkőzésen is debütálhatott manchesteri mezben.

 

Bár a helyi kupasorozatokat övezi egy olyan narratíva, hogy itt a menedzserek lehetőséget adhatnak a fiatal tehetségek számára a rivaldafényban való tündöklésre, Erik továbbra is amellett tart ki, hogy ezt ki kell érdemelni - amelyet jelenleg a Garnacho-Pellistri páros meg is tesz.

 

"Én soha, de soha nem fogok csak úgy lehetőséget adni játékosoknak" - kezdte Erik.

 

"Egy játékosnak ki kell érdemelni a lehetőségét, ezt pedig az edzőpályán és a meccsnapi körülmények között nyújtott teljesítményükkel érhetik el."

 

"Ez az, amit elvárok, ők pedig ennek egészen jól meg is tudnak felelni. Most már láthatjuk ezt Garnachotól egészen hosszú ideje és már Pellistri is kezd beépülni."

 

 

Pénteki hivatalos sajtótájékoztatóján Ten Hag arra tett utalást, hogy Pellistri idén januárban nem fog kölcsönbe kerülni, miután az uruguayi elkezdte bizonyítani, hogy érdemes rá számítani a keretben.

 

A Vörös Ördögök 28-asa vastagon benne volt Bruno Fernandes kései, Forest ellen szerzett góljában, emellett pedig a Charlton elleni, csereként történt bemutatkozása alkalmával egy gólpasszt is jegyezhetett.

 

Pellistri számára eléggé erősen sikerültek az utóbbi hónapok, hiszen a 2022-es katari világbajnokságon három mérkőzésen is képviselhette Uruguay válogatottját, azonban tudja, hogy ezek után sem ülhet a babérjain, különösen holland menedzsere figyelő tekintete mellett.

 

"Most elég sok értékes tapasztalatot gyűjt a felnőtt futball világából" - tette hozzá Ten Hag.

 

"Nagyon jó dolgokat látunk tőle, amivel nagyon elégedettek vagyunk, de remélem tudja, hogy még előrébb kell lépnie ahhoz, hogy gyakrabban számítsak rá, többet lehessen a pályán, tehát, hogy kiérdemelje helyét a csapatban."

 

"Ehhez napról-napra, minden egyes neki jutó percben megfelelően kell teljesítenie." 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Reading

FA-kupa, 4. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!