Ten Hag reakciója a Reading legyőzésére

Erik ten Hag elismerte, Casemiro még az általa vártál is nagyobb hatással van a Manchester Unitedre, főleg támadásban, miután a brazil mérkőzést eldöntő duplát szerzett a Reading ellen az FA-kupában.


Domináns teljesítmény

"Az első 60 percben nagyon jó teljesítményt nyújtottunk. Szerintem totálisan domináltuk a mérkőzést, higgadtak voltunk labdatartásban, jó pillanatokban törtünk előre. Az első félidőben volt néhány remek helyzetünk, néhány kisebb lehetőségünk és egy gólunk, ami szerintem valóban gól volt - nem tudom miért érvénytelenítették. Jól futottunk be a védelmük mögé, amiből rengeteget veszélyeztettünk, de a védekezésből támadásba való átmeneteink is nagyon jól sikerültek. De volt egy pillanatunk a félidő előtt, amikor hiányzott a koncentráció. Azt megelőzően viszont volt négy, öt, hat hihetetlenül nagy helyzetünk, ahol csak a befejezés hiányzott. Aztán a szünetet követően gyorsan 2-0-ra alakítottuk az eredményt."

 

Casemiro - nagyobb hatás, mint arra számított?

"Igen. Tudjuk, hogy ő egy nagyszerű játékos és az a középpálya a Real Madridnál, Kroosszal és Modriccsal nagyszerű volt. Ő képes gólokat szerezi. A támadójátékunk részeként tekintünk rá, ő pedig nagyon élvezi, ha becsatlakozhat. Én a sok variációs, dinamikus futballt kedvelem, amelyben számos pozíciócsere történik, hogy gondolkodásra késztessük az ellenfelet, mi pedig ebből profitálhatunk. Casemiro csodálatos. A védelem előtt helyezkedve mindig jó pozíciókat vesz fel és folyamatosan mozgásban van. Képes a labdát megfelelően kezelni és a megfelelő passzokat kiosztani. Ezzel pedig előremozdítani a játékot és ha szükséges, gólt szerezni."

 

Rashford megakadályozott rekordja

"Igen, ez sajnálatos, főleg számára. Mivel a gólját visszavonták, ezért ez egy csalódás, mondjuk úgy, hogy frusztráló. Megérdemelte azt a gólt. Le kellett őt cserélnünk, mert rengeteg mérkőzés vár ránk és szükségünk van ott is rá, méghozzá friss állapotban. Hosszú távon számítunk rá."

 

Antony produkciója

"Szerintem fejlődik. Azt akarjuk, hogy még dinamikusabb, direktebb és változatosabb legyen, ma pedig láttuk, hogy milyen remek labdát adott az első gól előtt. Remek brazil összjáték volt Antony és Casemiro között. Elégedettek vagyunk jelenleg a fejlődésével, de még többre van szükség tőle és szerintem képes is rá. Hatalmas potenciál rejtőzik benne és minden nap előrébb kell lépnie."

 

 

Öt csere - pihentetési céllal?

"Ez is az egyik cél volt. De a másik az volt, hogy pályára küldjünk fiatal játékosokat, akik megérezhették az igazi futball illatát. Ehhez azonban bizonyítaniuk kell és élniük kell a lehetőségükkel. Szerintem elég jó visszajelzéseket tudunk nekik erről adni. Mi az, ami jó, mi az, ami rossz volt és min kell még dolgozniuk."

 

Sorozatban 11 győzelem az Old Traffordon

"Ez egy erődítmény. De mindig a következő mérkőzés és ellenfél a motiváló, ezzel pedig tisztában kell lennünk. Biztosítani kell, hogy megfelelő fókusszal és energiával rendelkezel, amikor a következő mérkőzés elkezdődik."

 

Beszélgetés Cruyff-fal a TV-ben

"Ez már régen volt. Nagyszerű. Johan Cruyff olyan nagy hatással volt a futballra, mint Pelé, Beckenbauer és Maradona. Ilyen volt az én karakterem [hogy fiatalon beszéltem Cruyff-fal]. Szerintem bátor voltam és jó futballista akartam lenni, aki tanulni akart. Ha lehetőséged van egy pillanatra Johan Cruyff-fal lenni, akkor meg kell ragadnod. Ő nagy inspiráció azt illetően, hogy miként kell játszani a futballt. John Cruyffnál nem csak a mérkőzések megnyerése számított, ő egyértelműen egy nagy győztes, aki karriere során rengeteg mindent nyert, de nem akárhogy, hanem előremutató, támadó módon, nagyszerű megoldásokkal övezve. Szerintem sokak számára jelent hatalmas inspirációt és én is köztük vagyok."

 

Célok a Uniteddel

"Hogy címeket nyerjünk, a trófeákért vagyunk itt, de odáig még hosszú út vezet. Építkezünk, rengeteget kell befektetnünk és keményen kell dolgoznunk." 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!