Sunderland N - Manchester United N 1-2

A Manchester United női csapata bejutott az FA-kupa legjobb 16 csapata közé, miután vasárnap délután 2-1-es győzelmet aratott a Sunderland ellen idegen környezetben.


Marc Skinner csapata dominánsan játszott, és bár rengeteg lehetőséget alakított ki, Nikita Parris révén csak a félidei sípszó előtt tudta megszerezni a vezetést.

 

A hazaiak a 67. percben egalizáltak, miután Gabby Holmes fejese egy szöglet után a felső sarokba vágódott - de az ünneplésük nem tartott sokáig, Parris két perccel később máris visszaszerezte a vezetést. 

 

Hiába próbált a Sunderland minden erejével visszakapaszkodni a mérkőzésbe, a United az mérkőzés végéig kitartott, és bebiztosította a továbbjutást. 

 

Az FA Women's Championshipben szereplő Sunderland a kezdetektől fogva jelezte, nem fogja könnyen adni a győzelmet, és már korán feladta a leckét a Unitednek. Néhány perc elteltével azonban a Vörös Ördögök kezdték átvenni a játék irányítását, és kezdtek lehetőségeket kialakítani a Fekete Macskák kapuja előtt. 

 

Az első ilyen lehetőség a 10. percben Rachel Williams előtt adódott. Az akció Hannah Blundell csodálatos szólójával kezdődött, majd passzolt Williams felé, de ő  azonban nem tudott Claudia Moan mellett érvényesülni. Martha Thomas is loholt, hogy megpróbálja megjátszani a labdát, de az ő próbálkozása éppenhogy elszállt.

 

Millie Turner közel járt ahhoz, hogy megszerezzék a vezetést egy veszélyes szögletet követően, amikor Maya Le Tissier remek labdája a kapu előterébe érkezett, de Turner próbálkozása a léc fölé szállt. 


Moan, a házigazdák kapusa, minden elkövetett, hogy gól nélkül hozza le a félidőt, 30 másodperc alatt nem kevesebb, mint hét kapura tartó lövése volt a vendégeknek, amelyeket vagy hárítottak, vagy blokkoltak.

 

Vilde Boe Risának volt nagy lehetősége fél órával később, de ő még a kapufa mellé lőtt, azonban alig nyolc perccel később Parris révén már megszerezte a vezetést a United. Boe Risa remekül passzolt Thomasnak, aki Ona Batlle-hez játszotta tovább a játékszert - a spanyol nagyszerűen trükközött, hogy helyet csináljon magának, és a keresztlabdát a kapu előterébe löbbölte, az érkező Parris pedig a vezetést is megszerezte. 

 

A 22-es mezszámú játékos néhány pillanattal később majdnem ismét betalált, miután Boe Risa távoli lövéséből kipattanó labdára ért oda, de Moan fantasztikus kettős mentéssel megakadályozta, hogy két gólos hátránnyal vonuljon csapata az öltözőbe.

 

A második félidőben továbbra is a vendégek domináltak, és ez idő nagy részét az ellenfél térfelén is töltötték. 

 

Annak ellenére, hogy a 67. percbig nagy százalékban birtokolta a United labdát, a házigazdák egyenlíteni tudtak, miután Gabby Holmes egy beívelt szögletetből tudott eredményes lenni és a játék képe ellenére kiegyenlített. Egy perccel később a debütáló Estelle Cascarino közel járt ahhoz, hogy visszaszerezze a vezetést, miután a Vörös Ördögök remekül dolgozták ki az akciót a kapu előtt. 

 

De még ugyanebben a percben egy újabb fantasztikus lehetőség adódott, amelyből Parris már megszerezte a United és önmaga második találatát a mérkőzésen. Williams jól tartotta meg a labdát a pálya szélén, mielőtt Parrishez játszotta volna azt, ő pedig köszönte szépen, a felső sarokba fejelte a kíváló gólpasszt. 

 

Cascarino előtt újabb nagy lehetőség adódott, hogy eldöntse a meccset a Vörös Ördögök elsöprő akciója után, amelyben a spanyol Batlle és Lucia Garcia is részt vett, de próbálkozása jóval a léc fölé szállt. 

 

Annak ellenére, hogy a Sunderland nyomott a második gólért, a United lehozta a mérkőzést, és bejutott a következő fordulóba, ahol a Durham női csapatát fogadják majd hazai környezetben február 26-án 14:00-kor.

 

Skinner csapata legközelebb a Női Szuperligában tér vissza február 5-én 13:00 órakor, ahol az Everton lesz az ellenfél a Leigh Sports Village vendégeként.

 

Összefoglaló:

United: Earps; Batlle, Le Tissier, Turner, Blundell; Zelem, Boe Risa; Thomas (Cascarino 68), Toone, Parris (Garcia 83); Williams. 

Nem használt cserék: Baggaley, Thorisdottir, Mannion, Tounkara, Ladd, Leon, Russo. 

Gólok: Parris 39, 69 ill.: Holmes 67.

Lapok: Toone 45+3.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!