Ten Hag reakciója a Palace legyőzésére

Erik ten Hag értékelte a Crystal Palace felett aratott 2-1-es bajnoki győzelmüket, amikor az Old Traffordon egy drámai délutánt követően nyilatkozott a MUTV-nek és a Sky Sportsnak.


A leginkább elégedettségre okot adó aspektus

"Számos dolog nagyon tetszett. Először is a mérkőzés minősége. Az első 70 percben nagyon jó játékkal rukkoltunk elő a pályán, különösen labdatartásban, a formációkat illetően és a passzbiztonságot tekintve. A védekezésbe való átmeneteleink és a presszingek is remekül működtek és szerintem domináltuk a mérkőzést. Azt gondolom, hogy megérdemelten szereztünk vezetést és különösen a második gólt nagyon jó volt látni."

 

Casemiro piros lapja

"Láttam az incidenst, ahol a Crystal Palace játékosa hatalmas kockázatot vállalt arra, hogy sérülést okozzon Antony-nak, majd néhány játékosnál az érzelmek a tetőfokukra hágtak. Ezt követően választottak ki egy játékost. Szerintem több játékost is ki lehetett volna választani, de a VAR közbelépett. Ez az, amit nem értek, mert az ilyen dolgokban konzisztensnek kell lenni. Számos esetet tudnék felsorolni ebből a szezonból, amikor nem léptek közbe, szóval csalódott voltam, de ezt el kell fogadnunk. A játékosainknak viselkedniük kell, kontrollálniuk kell az érzelmeiket, de amiatt örülök, hogy ilyen szellemiség uralkodik a csapatunkban és a játékosok kiállnak egymásért."

 

Erősítések a védelemben 2-1-nél

"Igen, egy pontrúgásnál történt. Először meg kellett néznünk, hogy az ellenfél miként alakította át a csapata szerkezetét és ezt követően megoldást kellett arra találnunk, hogy lezárjuk az üres területeket és kompaktak legyünk, illetve hogy miként tudjuk távol tartani őket a kapunktól azzal együtt, hogy támadásban is veszélyesek legyünk. Szerintem változtatnunk kellett és az nem mindig szép dolog, ha egy olyan játékost kell lehoznod, akit előtte becseréltél [Alejandro Garnacho], de ez volt a csapat érdeke, a játékosnak pedig ezt el kell fogadnia."

 

A közönség fontossága

"Ez nagyszerű. Ismételten egységet alkottak a szurkolók és a csapat. Volt kapcsolat és ezt a folyamatot folytatnunk kell. Ez briliáns, mert ez mutatja, hogy mi együtt dolgozunk a Manchester United sikeréért."

 

 

Illik a képbe, hogy a győztesgól szerzője saját nevelés

"Parádés gólt volt és végül ő [Rashford] volt ott a végén. De ezt egy nagyszerű csapatmunka előzte meg, ahol oldalváltás, vonalak közötti játék, nagyszerű kombinációk voltak és a végén egy remek Luke Shaw középre passzból megszületett a gól. Persze nem szabad a befejezést sem elfelejteni, amely nagyon szép volt. Szerintem nehéz volt az ellenfél számára, amikor megléptük a cserét [Garnacho állt be Wout Weghorst helyére], mert azonnal más lett a csapat dinamikája. Egy olyan játékosra fókuszáltak, aki állandóan a labdát támadta, majd jött egy olyan, aki mögéjük került. Nagyszerű volt látni, hogy a csapat jó dinamikát vett fel a csere által és profitált belőle."

 

Sabitzer bemutatkozása

"Ő érti a futballt. Ezt az elejétől kezdve lehetett látni. Mi már láttuk ezt az edzéseken is, de igen, elég jól teljesített. Nagyon higgadt a labda birtokában és azt is tudja, hogy kell védekezni, szóval szükségünk volt egy olyan játékosra, aki érti a játékot és a megfelelő szellemiséget is képviseli."

 

A Busby Bébik hatása

"Természetesen nagyszerű, de ez [a második] egy remek csapatgól volt. Szerintem ez nagyon hasonlított a Busby Bébik támadó futballjához. A második egy igazán nagyszerű csapat gólt volt, számos játékos vett részt a játék oldalváltásában és a védővonalak közötti mozgásban. Nagyszerű akciók, rövid kombinációk és egy fantasztikus befejezés egy, a klub akadémiájáról kikerült játékostól. Briliáns dolog volt ez egy olyan napon, mint a mai." 

 

Cél a trófea

"Dicséretet érdemel a csapat, nagyon boldog vagyok a mutatott fejlődésünk miatt. Büszke azonban akkor leszek, ha a szezon végén trófeát emelhetünk a magasba. Addig a pillanatig minden egyes napon keményen kell dolgoznunk azért, hogy fejlődjünk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!