Manchester United N - Everton N 0-0

A Manchester United női csapata hétfő délután 0-0-s döntetlent ért el az Evertonnal a női csapatával szemben a Szuperligában, így visszacsúszott a második helyre a tabellán.


Marc Skinner csapata rengeteg lehetőséget alakított ki, de így sem tudta megszerezni a vezetést és ezzel a győzelmet, ami három pontot jelentett volna az első hely megtartásáért.

 

Lucia Garcia, Alessia Russo és Katie Zelem is kiváló gólszerzési lehetőségeket kapott, de az Everton kapusán, Courtney Brosnannen nem tudtak kifogni.

 

Skinner csapata céltudatosan kezdte a meccset, és az első 45 percben dominált is, ám hiába volt többet náluk a labda, a mérkőzés első lehetőségét az Everton alakította ki. Egy beívelt szögletet követően Rikke Sevecke érkezett, akinek toronymagas fejese csak kevéssel pattant Mary Earps kapuja mellé.

 

A Unitedet majdnem előnyhöz engedte hátul Brian Sorensen csapatát a 30. perc környékén. Nicoline Sorensen egy fantasztikus labdát adott az érkező Jess Park elé, de Ona Batlle utolsó percben történő közbelépése megakadályozta, hogy a Manchester City kölcsönjátékosa szinte biztos gólt szerezzen.
Hiába birtokolta a United a labdát hatalmas különbséggel, a legnagyobb lehetőségük csak a 36. percben adódott, amikor Lucia Garcia egy az egyben indulhatott Brosnannal szemben. Ella Toone briliáns elfutása nyitotta meg a teret, hogy csapattársát bejátszhassa, az Everton védője azonban gyorsan lezárta a szögeket, így Garcia nem olyan jól találta el a labdát, de próbálkozása így is utat talált a keresztléchez.

 

Pillanatokkal később Alessia Russo járt nagyon közel ahhoz, hogy Skinner csapata megtörje a gólcsendet. A 23-as mez számú játékos indította el az akciót, mielőtt Batlle labdája bejutott volna a kapu előterébe, a lövése a kapufa mellett suhant el, és a megilletődött Brosnan csak figyelemmel tudta követni, ahogy a labda épphogy elhagyta a játékteret.

 

A második félidőt is jobban kezdték a Vörö Ördögök, akik mindent elkövettek ahhoz, hogy előnyhöz jussanak. Egy nagyszerű megmozdulás után a labda Toone elé gurult, de a 7-es mez számú játékosunk szomorúan nézte végig, ahogy a próbálkozása a kapufát találja el, a United pedig nem tudott mit kezdeni a kipattanóval.

 

Az Everton a kapuja elé szorult, Skinner csapata pedig továbbra is sorra alakította ki a helyzeteket, amelyek közül a következő Hannah Blundellnek jutott. Garcia nagyszerűen húzott el a jobb szélen, ezzel átverve a hátvédet, lehetővé téve Blundell számára, hogy felnyissa a területet és lőjön, de a próbálkozást Brosnan kényelmesen hárította.

 

Egy másik helyzet alakult ki a jobb oldalon, amikor Batlle a kapitány Katie Zelemet játszotta meg, utóbbi próbálkozása pedig Brosnan kesztyűjét találta el, aki ismét védeni tudott.

 

20 perccel a vége előtt a vendégeknek volt lehetősége gólt szerezni egy gyors kontrát követően, de Park próbálkozását Earps könnyedén összeszedte. Egy perccel később azonban Parknak újabb lehetősége volt arra, hogy megszerezze a vezetést az Evereton számára, amikor Batlle eladott felé egy labdát. Millie Turner és Earps azonban gyorsan lezárta a szöget, így csak az oldalhálót tudta eltalálni.

 

A United hiába dobott be mindent Sorensenék ellen, egyszerűen nem sikerült nekik feltörni a vendég védelmet, és végül döntetlenre végződött a mérkőzés a Leigh Sports Village-ben.

 

Ezzel a döntetlennel a csapat a második helyre kényszerült vissza a Chelsea mögé, aki viszont kiharcolta a győzelmet a Tottenham női csapata ellen. A következő szereplése a csapatnak február 12-én lesz 13:00-kor szintén a Tottenham ellen idegen környezetben próbálhatnak meg visszakapaszkodni a dobogó tetejére.

 

Összefoglaló:

United: Earps; Batlle, Le Tissier, Turner, Blundell; Zelem, Ladd; Garcia (Williams 77), Toone, Galton (Parris 67); Russo. 

Nem használt cserék: Baggaley, Thorisdottir, Mannion, Tounkara, Boe Risa, Cascarino, Thomas. 

Gólok: -

Lapok: -


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!