Ten Hag tiszteli a Busby Bébik örökségét

Erik ten Hag szerint a Manchester United támadó szellemisége és a fiatalok iránti bizalma a fantasztikus Busby Bébik örökségének része.


A müncheni légikatasztrófa 65. évfordulóján, amelyben 23 fő, köztük 8 United játékos vesztette életét, a holland menedzser azokra fog gondolni, akik bár az sajnálatos módon elhunytak, de nagy hatással voltak a klubra.

 

Mivel a jelenlegi játékoskeret ugyanazokat az alapértékeket vallja a játékot illetően, egyértelműen látszik, hogy a nagyszerű 1958-as csapat szellemisége továbbra is él, az Old Traffordon pedig örökké emlékezni fognak rájuk.

 

"Szerintem ez nagyon fontos, mert sok mindent elárul a Manchester United örökségéről" - kezdte Ten Hag a klubmédiának.

 

"És természetesen azt illetően is, hogy miként emlékezünk az elhunytakra, akik túl korán mentek el az élők sorából."

 

"Erről minden évben meg kell emlékeznünk, de emellett ez a támadó futball melletti elköteleződésről is szól. Szerintem ez továbbra is jelen van a klubnál, a játékosok ezt tapasztalják itteni karrierük során. Azóta ez a játék jellemez minket."

 

"Ez egy olyan dolog, amelyre folyamatosan emlékeznünk kell és ez jó, hogy ma (hétfőn) ezt újra meg is tesszük."

 

 

Sir Matt Busby sikerei a fiatal játékosokra épültek, az Akadémia pedig ma is a klub szívcsakráját jelenti, amelyet jól példáz, hogy Ten Hag már több fiatal játékosnak is bizalmat szavazott rövid manchesteri kispadon eltöltött pályafutása során a felnőtt csapatban.

 

"Az Akadémiának minden egyes futball klubnál nagyon fontos kérdésnek kell lennie" - folytatta.

 

"A lehető legmagasabb elvárások mentén kell ott a játékosokat felépíteni és lehetőséget kell biztosítani számukra ahhoz, hogy nagyszerű futball karriert futhassanak be."

 

"Nem csak ez a fontos, mert klubként azt illetően is felelősséggel tartozunk, hogy milyen személyiséggé válnak nálunk a játékosok. Nagyszerű, hogy ez az örökség még mindig nagy motivációt és inspirációt jelent ebben."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!