De Gea beérte Schmeichel rekordját

A Leicester City elleni kapott gól nélküli mérkőzés azt jelenti, hogy David de Gea feljött a United örökranglistájának élére.


A spanyol hálóőr így Peter Schmeichel rekordját állította be vasárnap délután, akinek szintén 180 találkozón sikerül kapuját megóvnia a góltól. David 521 alkalommal lépett pályára a Vörös Ördögök színeiben mióta 2011 júniusában megérkezett az Atletico Madridtól és az sem mellékes, hogy jelen pillanatban ő a 10. azon a ranglistán, melyen a legtöbbet pályára lépő játékosok neveit találhatjuk a Unitednél.

 

Unitedes pályafutása során De Gea megnyerte már a bajnokságot, a Ligakupát, az FA-kupát és az Európa-ligát is, Schmeichel rekordjának beállításával pedig bizonyítja, hogy kiváló formában van és remek egyéni teljesítményre képes.

 

A 32 esztendős játékost 4 alkalommal is a csapat legjobbjának választották egy szezont követően és most is ott lehet az esélyesek között. 

 

A spanyol a Barcelona elleni mérkőzésen is kiválóan teljesített, például Raphinha levegőben elkapott lövésének képe sokáig megmarad majd a szurkolók emlékezetében.

 

 

A Rókák elleni kapott gól nélküli találkozó összességében a 140. volt Davidnak a Premier League-ben és a 10. a szezonban, miközben a Vörös Ördögök egyre jobban megszilárdítják helyüket a legjobb 4 között. 

 

Kétség nem fér hozzá, hogy De Gea arra fog törekedni, hogy Schmeichel rekordját túlszárnyalja, amire már a csütörtöki, Barca elleni Európa-liga találkozón lehetősége lehet. 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!