De Gea: Tökéletes nap a rekorddöntésre

A Manchester United kapusa, David de Gea megelőzte Peter Schmeichelt és ezzel immár egyedül övé a klub történetének legtöbb kapott gól nélküli mérkőzésének rekordja.


A spanyol úgy döntötte meg a dán óriás rekordját, hogy a Ligakupa fináléban nem kapott gólt a Newcastle ellen, ezzel pedig 181-re növelte a kapott gól nélküli meccsinek számát a Unitedben, miután 2011-ben csatlakozott az Atletico Madridtól a Vörös Ördögökhöz, akiknek mezében 523-szor lépett már pályára.

 

De Gea a fenti rekord mellett 10. azon a listán, melyen a legtöbbször pályára lépő United játékosok szerepelnek. Amellett, hogy most másodjára nyerte meg Ligakupát, Premier League, FA-kupa és Európa-liga győztes is, valamint számos más elismerésben részesült manchesteri időszaka alatt.

 

A lefújást követően a Sky Sportsnak és az MUTV-nek boldogan nyilatkozott legújabb mérföldkövéről és arról, hogy milyen érzés 2017 után ismét trófeát nyerni.

 

"Boldog vagyok" - mondta. "Ez a döntő volt a tökéletes alkalom a rekord megdöntésére, ami csodálatos dolog, ezért nagyon büszke vagyok. Folytatatom a munkát és megpróbálok mégtöbb meccset gól nélkül lehozni."

 

 

A 32 éves hálóőr kiváló formában van és Joelintont, valamint Saint-Maximint is megakadályozta a gólszerzésben a fináléban. 

 

"Azt hiszem megmutattuk, hogy jó csapat vagyunk. Nagyon jól teljesíttettünk és megérdemeltük ezt a kupát. Most pedig folytatjuk."

 

"Ma megmutattuk, hogy képesek vagyunk trófeát nyerni és, hogy mindenkinek nagyon jó a viszonya a menedzserrel és a stábbal is. Szerdán jön a következő mérkőzésünk a West Ham ellen az FA-kupában az Old Traffordon, úgyhogy most gyorsan kiélvezzük a pillanatot, aztán megyünk tovább."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!