De Gea duplán esélyes a Hónap Védése díjra

A Manchester United kapusa, David De Gea két hárítása is szerepel a Premier League februári Hónap Védése díj jelöltlistáján.


Első számú hálóőrünk, aki a hétvégén a klub történetének legtöbb kapott gól nélküli mérkőzést produkáló kapusa lett, a február 19-én, a Leicester ellen 3-0-ra megnyert mérkőzésen mutatott két védéséért kapta meg az elismerést.

 

A spanyol csodálatosan hárította Harvey Barnes, majd később Kelechi Iheanacho ziccerét, mindkettőt 0-0-nál az első félidőben, egy olyan mérkőzésen, amelyen a Vörös Ördögök természetesen diadalmaskodtak.

 

David bármelyik védésére itt szavazhatsz:

https://www.premierleague.com/news/3087418

 

A United már korán nyomás alá került a Rókák ellen, a vendégek első tiszta helyzetét Barnes alakította ki, aki egy az egyben ment De Geara.

 

A kapus kirohant, hogy zárja a szöget és kinyújtott jobb karjával nagyszerűen hárította Barnes kapura tartó próbálkozását.

 

Alig több mint 10 perccel később De Gea ismét a helyén volt, ezúttal a kapu jobb oldalába ugorva ütötte ki a labdát a gólvonalról.

 

Iheanacho húzódott fel a hosszúra, és Timothy Castagne jobbról beívelt keresztlabdáját tette kapura, de - a Manchester City korábbi támadójának legnagyobb meglepetésére - David még azelőtt odaért, hogy az áthaladt volna a gólvonalon.

 

Miután a United ezeknek a védéseknek is köszönhetően tartotta a döntetlent, még a félidő előtt Marcus Rashford révén gólt szerzett, onnantól kezdve átvette az irányítást és 3-0-s győzelmet aratott Rashford második, valamint Jadon Sancho góljaival.

 

 

Davidet már negyedszer jelölték a díjra - amelyet az idei szezon elején hoztak létre -, de eddig megnyernie még nem sikerült azt.

 

Ebben a hónapban a díjra esélyes kapuson Aaron Ramsdale (ARSENAL - Aston Villa), Alisson Becker (LIVERPOOL - Newcastle), Jordan Pickford (EVERTON - Aston Villa) és Kepa Arrizabalaga (CHELSEA - Fulham).

 

David jelölésének híre azután érkezett, hogy bejelentették, Rashford a liga februári Hónap Játékosa díjra esélyes, Erik ten Hag pedig a Hónap Menedzsere jelöltek listáján szerepel.

 

A szavazás március 6-án, hétfőn 13:00 órakor zárul, majd március 10-én, pénteken 15:00 órakor hirdetnek győztest.

 

Sok szerencsét, David!


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!