Ten Hag támadó duóját dicsérte

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag támadó duóját, Antony-t és Bruno Fernandest dicsérte csapata csütörtök esti, Real Betis ellen aratott 4-1-es Európa-liga győzelmét követően.


A Vörös Ördögöknek úgy sikerült győzniük az Old Traffordon, hogy mindkét játékos feliratkozott a gólszerzők közé, Marcus Rashford és Wout Weghorst társaságában.

 

Fernandestől indult az az akció, amelyet követően Marcus Rashford megszerezte csapata vezetését, majd gólpasszt adott Antony-nak a második félidő elején. A portugál középpályás egy szögletet követően a rövid oldalon tűnt fel és fejelt gólt Claudio Bravonak a harmadik hazai találatot jegyezve. Bruno így már a szezonban 8 gólnál és 12 asszisztnál jár minden sorozatot figyelembe véve.

 

Mérkőzés utáni hivatalos sajtótájékoztatóján nyilatkozva Ten Hag arról beszélt, hogy Fernandes volt "a legjobb játékos" a pályán csütörtökön este vörös mezben.

 

"Szerintem ő volt a legjobb játékos a pályán, ez pedig jól példázza a személyiségét" - magyarázta Erik.

 

"Ma este egy kissé mélyebbre húzódva szerepelt és szerintem remek teljesítményt nyújtott. Vezére volt a csapatnak abban, ahogyan hátulról felépítettük a támadásainkat, segített a labdatartásban és a mérkőzés ritmusának szabályzásában is."

 

"Rengeteg jó passzt produkált a védő vonalak között, amelyek után számos helyzetet tudtunk kidolgozni."

 

 

Ten Hag nem felejtkezett el a United második góljának szerzőjéről, Antony-ról sem megemlékezni. A brazil szélső szintén kimagasló teljesítménnyel rukkolt elő a jobb szélen folyamatosan veszélyeztetve, parádésan kivitelezett találatával pedig újra vezetéshez tudta juttatni csapatát a második játékrész legelején.

 

Egy remek labdakezelést követően jobb oldalról befelé tört, majd Bravo mellett úgy csavart a kapuba bal lábbal, hogy a chilei portás mozdulni se tudott a hosszú oldalra érkező labdára.

 

Ezzel Antony mindkét legutóbbi Európa-liga mérkőzésén eredményes tudott lenni, miután az előző körben a Barcelona elleni párharcot eldöntő gólt szerezte.

 

A második számú európai kupasorozatban utóbbi időben nyújtott jó formája felvethet olyan kérdéseket is Ten Hag számára, hogy a csapat 21-ese első szezonjában talán jobban érzi magát a nemzetközi porondon rendezett mérkőzéseken, mint a Premier League-ben.

 

"Nem hiszem, hogy csak erre [az európai színtéren való játékra] lenne képes. A Premier League-ben az első három meccsén gólt tudott szerezni."

 

"De szerintem most az első félidőben jobban is teljesíthetett volna, többet lehetett volna játékban és bátrabb lehetett volna. Védekezésben is többet kellett volna visszazárnia és fel kellett volna vennie az emberét, különösen a rendelkezésére álló sebességelőnye ismeretében."

 

"Viszont azt gondolom, hogy a szünet utáni produkciója sokkal jobb volt és egy nagyszerű, egyben fontos gólt szerzett."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!