Rashfordot februárban duplán díjazták

Marcus Rashford lett a Premier League-ben februárban a ’Hónap Játékosa’.


Támadónk január után zsinórban másodszor zsebelte be a díjat, a szezonban pedig ez már a harmadik, miután szeptemberben is ő kapta az elismerést.

 

Miután a hónapban lejátszott négy bajnoki mérkőzésen öt gólt szerzett, Marcus méltó győztese a hatfős jelöltlistának, így februárban nem csak a klub, hanem a liga legjobb játékosának járó elismerést is ő kapta.

 

Rashford a MUTV-n Mark Sullivannal beszélgetett az újabb sikeres hónapról és a díj elnyeréséről.

 

"Nyilvánvalóan mindig jó, ha beszélnek a teljesítményedről" - mondta a szurkolók által megszavazott csapaton belüli díjról. "A klubnál a 'Hónap Játékosa' címet úgy érzem – különösen az elmúlt három hónapban - bárkinek oda lehetett volna adni."

 

"Bárki, akire szavaztak, megérdemelte volna, hogy megnyerje, nyilvánvalóan nagyon büszke vagyok, hogy nekem ez háromszor is sikerült.”

 

"Minden játékos megérdemelte volna, még azok is, akik nem voltak jelölve rá. Ez azt mutatja, hogy csapatként fejlődünk, és remélhetőleg ezt a tendenciát folytatni tudjuk.”

 

 

Marcus a kedvenc februári pillanatát is kiemelte és nyugodtan mondhatjuk, hogy sok közül választhatott, a Barcelona elleni győzelemmel kezdve egészen a Newcastle elleni Ligakupa-diadalig.

 

"Valószínűleg a Nou Camp" - mondta, amikor a hónap kiemelkedő pillanatáról kérdezték.

 

"Legutóbb, amikor ott játszottam idegenben, úgy éreztem, hogy voltak lehetőségek a meccsen, de egyszerűen nem tudtam élni egyikkel sem. Nem teremtettünk elég lehetőséget, amik szerintem benne voltak a meccsben.”

 

"Végül 3-0-ra vertek minket aznap és ezúttal az járt a fejemben, hogy visszamegyek és gondoskodom arról, hogy esélyeket teremtsünk és megpróbáljuk azokat gólra is váltani."

 

Természetesen Rashford gólja létfontosságúnak bizonyult a katalánok ellen, hiszen a 2-2-es döntetlent követően, egy héttel később hazai pályán 2-1-re legyőztük a Barcelonát.

 

Igazság szerint Marcus számos lenyűgöző pillanat közül választhatott volna februárban, hiszen 25-re növelte a szezonban elért találatainak számát. A 26. tegnap este érkezett, amellyel megnyitotta a gólok sorát a Real Betis elleni, 4-1-es győzelem alkalmával az Európa-ligában.

 

Ahogy előre tekintünk a következő hónapokra, az az érzésünk, hogy még több elismerésben lesz része a csapat legjobb góllövőjének.

 

Gratulálunk a díjakhoz, Marcus!


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!