De Gea: Meg akarjuk nyerni a kupát

David De Gea hangsúlyozta a Manchester United azon szándékát, hogy az idei Európa-ligában a végsőkig el akarnak jutni, miután a Vörös Ördögök a Real Betis elleni 5-1-es összesítéssel simán jutottak a negyeddöntőbe.


A múlt heti, Old Traffordon aratott 4-1-es győzelmünket követően De Gea az andalúziai visszavágón hibátlanul tartotta magát, miközben Marcus Rashford a másik oldalon bevette a kaput, ezzel biztosítva az 1-0-s sikert.

 

Miután továbbjutottunk a nyolcaddöntőből, a Vörös Ördögök mostantól várhatják, hogy a pénteki sorsoláson kiderüljön, ki lesz a negyeddöntős ellenfelünk, valamint a lehetséges ellenfelek az elődöntőben és a döntőben is.

 

Mivel ebben a szezonban már egy Ligakupa-címet begyűjtöttünk, első számú kapusunk a MUTV-nek elmondta, hogy ő és csapattársai még több trófeát szeretnének átvenni ebben a szezonban.

 

"A trófeák fontosak számunkra" - mondta De Gea. "Azt hiszem, a menedzser megmutatta ezt, minden meccsen a legerősebb csapatot küldte pályára.”

 

"Megpróbáljuk megnyerni az Európa-ligát. Tudjuk, hogy vannak még jó csapatok, de magabiztosak vagyunk, hiszünk magunkban és meglátjuk, mi lesz a sorsoláson."

 

A United az Estadio Benito Villamarinban kibírta spanyol ellenfele nyomását, akik különösen az első félidő nyitó szakaszában komoly veszélyt hordoztak magukban.

 

Erik ten Hag csapata azonban kitartott és végig uralta a mérkőzést, amelyet a végén talán több góllal is megnyerhetett volna.

 

De Gea úgy érezte, hogy a védekezés kulcsfontosságú volt a Betis ellen és egyetértett azzal, hogy a teljesítményünk profi volt.

 

"Természetesen tudtuk, hogy három góllal vezetünk, de nehéz pályára jöttünk egy nagyon jó csapat ellen" - tette hozzá a 32 éves játékos. "Azt hiszem, az első 20 percben megmutatták ezt, két, három nagy lehetőségük is volt.”

 

 

"De úgy gondolom, hogy a csapat nagyon jól védekezik, jól futballozunk. A végén pedig nagyszerű gólokat szerzünk. Egyet megint léptünk előre.”

 

"A csatártól a kapusig nagyon jól védekezünk. Nagyon magasan letámadunk, megpróbáljuk magasan visszaszerezni a labdát és ezekből gólokat lőni.”

 

"Azt hiszem, az első 20 perc után – amikor mindent megpróbáltak a gólszerzés érdekében - mi irányítottuk a játékot. Nagyon jó lehetőségeink voltak, lőttünk egy nagyszerű gólt és ott vagyunk a következő fordulóban."

 

Két sorozatban is negyeddöntő vár a Vörös Ördögökre, az elsőt ezen a hétvégén vívjuk, az FA-kupa nyolcaddöntőjében a Fulhamet fogadjuk az Old Traffordon.

 

Tapasztalt kapusunk megosztotta, mit mondott neki és csapattársainak Ten Hag a meccs utáni pillanatokban, hiszen figyelme már a "Falusiak" látogatására összpontosul.

 

"A meccs után a menedzser azt mondta: 'Gyerünk srácok, zuhanyozzatok le és menjünk gyorsan haza, hogy minél hamarabb regenerálódjunk.'”

 

"Igen, ez non-stop. Vasárnap újra játszunk, egy újabb nagy meccs, egy újabb nagy megmérettetés, szóval gyorsan össze kell szedni magunkat és a lehető legjobban fel kell készülnünk a meccsre."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!