Ten Hag véleménye a Fulham elleni győzelemről

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag úgy véli, hogy csapata figyelemre méltó ellenálló képességről tett tanúbizonyságot a Fulham elleni FA-kupa találkozón.


Biztos, hogy több lapban is címlapon lesz az az őrületes 5 perc a Fulham elleni mérkőzésről, amikor a játékvezető 3 piros lapot is kiosztott a vendég csapat számára. A Fulham menedzsere, Marco Silva hagyhatta el a kispadot így idő előtt, illetve kezezés miatt Willian, majd a fejlét elvesztő Mitrovic is mehetett zuhanyozni. Erik ten Hag ezen a ponton szerette volna kiemelni csapata támadókészségét, melynek köszönhetően ez a szituáció bekövetkezett.

 

A holland szakember Marcel Sabitzer első Unitedes találatát sem hagyta szó nélkül, valamint kitért az elődöntőben rájuk váró, kiváló formában futballozó Brightonra is.

 

Rugalmas ördögök

"Ismét nagyszerű karaktert mutattunk. Ez pedig nem olyan egyszerű. Nagyjából minden 3. napon meccset játszottunk eddig, messze a legtöbbet az európai csapatokhoz képest és minden alaklommal egyéniségről rugalmasságról és elszántságról tettünk tanúbizonyságot, melyeknek köszönhetően a mérőzéseink javát megnyertük. A mai nap kemény volt, de nem is számítottunk másra, mert a Fulham egy jó csapat és jónak kell lenned ahhoz, hogy felülmúld őket."

 

Vezetnünk kellett volna a félidőben

"Azt hiszem, az első félidőben becsülettel játszottunk, de jobbak is lehettünk volna a labdával. Fel kellett volna ismernünk, hogy a bal oldal túlterhelt és jobban ki kellett volna ezt használnunk. Labda nélkül egész jól mozogtunk. Keményen kellett dolgoznunk a Fulham ellen, de úgy láttam, hogy voltak jó pillanataink és ezekből szép átmeneteket tudtunk kidolgozni támadásba és voltak gólszerzési lehetőségeink is, bár betalálni nem sikerült az első felvonásban. Egy, vagy két gólnak születnie kellett volna. A második félidőben kicsit elveszttettük az irányítást, de remek védéseket láthattunk Davidtól, majd nagyszerű kontrát Antony és Jadon részéről."

 

David fontos szerepe

"A félidő utáni első 5-10 perc nagyon nehéz volt. Egy gólt kaptunk és David bemutatott 2-3 nagy védést is. Túléltük, majd egy remek kontrából gólt szerezhettünk volna és ez a pillanat volt a fordulópont a meccsen."

 

Kiállítások

"Nem akarom erre kihegyezni a dolgokat. Szerintem maga az egész helyzet kidolgozása remek volt, Antony nagyon okosan csinálta Sanchoval együtt. Egyértelmű volt szerintem és mindenki látta, hogy kéz volt. A büntetés is egyértelmű és jogos volt. Ezen kívül nincs megjegyzésem ezzel kapcsolatban. Nem az én csapatom, az ellenfél nevében pedig nem nyilatkozom. Amit elmondhatok még, hogy miután 9 főre csökkent a létszámuk simán felülmúltuk őket."

 

Varázslatos pillanat Marcel számára

"Megmutatta a gólöröme, hogy mennyit jelent ez neki. Mindannyian szeretünk gólt szerezni, főleg a Stretford End előtt, de nem számít, hogy a pálya melyik végén jön össze, szeretünk a szurkolóinkkal együtt ünnepelni."

 

 

Megmutatta a csapat

"Csapatként nagyon jól teljesítettünk. De Gea remekül véd, Antony nagyszerűen szállt be a padról és Bruno és Marcel is remekeltek. Fernandes nagy vezér a pályán, nagyon jól játszott és végül gólokat is szerzett."

 

Jöhet a Brighton

"Egyelőre még messze van ez. Most válogatott szünet lesz, ki kell elemeznünk a mögöttünk álló időszakot, a játékosok elmennek, majd visszatérnek és nagyon fontos hét vár majd ránk, mert játszunk a Newcastle, a Brentford és az Everton ellen is."

 

Kell egy kis pihenés

"A játékosaimnak és nekem is folytatnunk kell a munkát. Lesz pár napunk feltöltődni, de nem sok. Komolyabb pihenésre nem lesz szükségünk. A játékosok a hazájukért fognak játszani és ritmusban maradnak. Szeretnek játszani, van energiájuk, tudunk rotálni is, de szépen meccsről-meccsre haladunk és mindig kiválasztjuk a legjobb 11-et, akik pályára lépnek."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!