Ten Hag kiemelte Sir Alex kulcsfontosságú tulajdonságát

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag úgy véli, hogy Sir Alex Fergusonnak hihetetlen és egyik legfontosabb képessége volt, hogy mindig újjá tudta építeni csapatát, mellyel folyamatosan bajnoki címeket tudott nyerni.


Sir Alex bölcsen vásárolt, amikor az 1992/93-as szezonban megnyerte a Premier League-t és lecsapott a Leeds Unitedben játszó Eric Cantonara és, mint kiderült, a francia támadó kulcsfontosságú szerepet játszott a klub történetének legdicsőségesebb szakaszának felépítésében.

 

A következő idény meghozta a duplázást, majd a csapatot felfrissítették a méltán híres "92-es osztály" fiataljaival, akik élén továbbra is a Király állt. A triplázás idejére az olyan fiatalok, mint David Backham, Ryan Giggs már beértek, melléjük pedig olyan érkezők jöttek, mint Jaap Stam, Dwight Yorke és Andy Cole.

 

Figyelemre méltó volt, hogy a trófeák utáni hajsza a századforduló után is nagy volt, miközben a csapat folyamatosan fejlődött. Wayne Rooney és a Cristiano Ronaldo szerződtetése nagyon ravasz húzás volt és már egészen fiatalon meghatározó szerepet töltöttek be a Vörös Ördögök sikereiben. Az Arsenaltól leigazolt Robin van Persie is beváltotta a hozzá fűzött reményeket és aktívan hozzájárult Sir Alex utolsó bajnoki címének megnyeréséhez a 2012613-as szezonban.

 

A skót edzőlegendának megvolt az a képessége, hogy újra és újra regenerálja csapatát egy folyamatosan változó futballkörnyezetben, ezt pedig későbbi utódja, Erik ten Hag is kiemelte.

 

A holland menedzser együtt ünnepelhette Ligakupa győzelmét Fergusonnal a Wembley-ben és elismerte, hogy bőven van mit csodálni elődjének munkásságában.

 

"Először is nagyon tudta, hogy mikor kell újjáépíteni a csapatát és ezt több, mint két évtizeden keresztül kiválóan csinálta és minden alkalommal sikeres volt. MIndez képes volt úgy véghezvinni, hogy a saját nevelésű fiatalok beépítése egyensúlyban volt a nagy sztárok leigazolásával."

 

 

"A legjobbat hozta ki olyan játékosokból, mint Eric Cantona, vagy Wayne Rooney. Óriási dolog, ha képes vagy kezelni ezeket az egyéniségeket és közben hagyod őket csapatként játszani. Mindig is ez volt itt az egyik legfontosabb dolog, hogy a csapat mindenki felett állt."

 

"Egyetlen győztes csapatot is nehéz felépíteni, ő pedig 26 éven keresztül megcsinálta."

 

Ten Hag Sir Alex Premier League Hírességek Csarnokába való bekerüléséről úgy véli, hogy ez a munkásság kell legyen az alapja az ő regnálásának idején.

 

"Minden nap érezhető, hogy milyen örökséget hagyott, a Manchester United neve szintet egybeolvadt az övével. Ő állította fel a legmagasabb mércét, a legmagasabb értéket és hozzá a győztes mentalitást."

 

"Ezt építette fel a klubnál és ez a mérce az, aminek meg kell felelni, ha valaki a Manchester Unitedben akar játszani, vagy dolgozni."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!