Ten Hag: Szoros a verseny Dalot és Wan-Bissaka között

Erik ten Hag bővebben is kifejtette a jobbhátvéd-válogatási dilemmáját, ahol Diogo Dalot és Aaron Wan-Bissaka is azért küzd, hogy a Manchester United első számú opciója lehessen.


Dalot volt a Vörös Ördögök egyik legjobbja a vasárnapi, Newcastle United elleni vereség alkalmával - ezt a mérkőzést Wan-Bissaka betegség miatt kihagyta.

 

Utóbbi a szerdai, Brentford elleni hazai Premier League-találkozóra visszatérhet a keretbe, miután újra a csapattal edzett.

 

Ten Hag azonban elismeri, hogy a két játékos eltérő képességei nehéz feladat elé állítják őt, mivel mindkét játékos a szezon eddigi különböző időszakaiban remekelt.

 

"Szerintem nagyon szoros a verseny közöttük" - mondta Erik a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón a riportereknek.

 

"Talán Aaron egy kicsit többet ad védekezésben, Diogo talán egy kicsit többet támadásban.”

 

"De azt kell mondanom, hogy szerintem mindketten fejlődtek mindkét területen, szóval nagyon szoros a küzdelem."

 

Dalot a szezon első szakaszában a menedzser állandó favoritja volt, kizárólag az eltiltása miatt hiányzott a katari világbajnokság előtt.

 

Eközben Wan-Bissaka január 1. óta 18 alkalommal lépett pályára, miután augusztus és december között majdnem négy hónapot kihagyott.

 

 

Ten Hag elismerte, hogy általában a döntését nem csak a játékosok képességei és formája alapján hozza meg, hanem a terheltségük és az ellenfél jellemzői alapján is, akivel épp találkozunk.

 

"Megnézed az ellenfelet, megnézed a játékosok terheltségét, ezeket kell kezelni, amikor két majdnem egyenrangú játékosod van.”

 

"Aztán az is egy kérdés, hogy milyen formában vannak és persze az is, hogy a csapat hogyan áll az adott pillanatban. Aztán meghozod a döntést."

 

Dalot végigjátszotta a Brentford elleni legutóbbi találkozónkat - a hírhedt 4-0-s vereséget – ami mindössze a második meccsünk volt Ten Hag irányítása alatt -, míg Wan-Bissaka akkor csereként nem lépett pályára.

 

Ha Aaron elég jól van ahhoz, hogy visszatérjen az első csapatba a Méhek ellen az Old Traffordon, a menedzsernek ismét meg kell hoznia ezt a nehéz döntést.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!