Fred: Egy nagyszerű este a történelemkönyvekbe

A Manchester United középpályása, Fred szerezte az egyenlítő gólt az idei szezon egyik legjobb európai kupaestéjén, amikor a Vörös Ördögök februárban kiverték a Barcelonát az Európa-ligából.


A katalánok elleni győzelem volt az egyik hatalmas lépés a sok közül, amelyet Erik ten Hag csapata megtett azért, hogy bejusson a kupa negyeddöntőjébe, ahol a hatszoros győztes Sevilla vár rájuk.

 

Egy nemrégiben készült UEFA-interjúban, amely a csütörtöki United Review-ban olvasható, La Liga-ellenfelünk elleni összecsapás előtt, Fred felelevenítette az Európa-liga eddigi szezonjának kulcsfontosságú mérkőzéseit.

 

"A hazai mérkőzésen a Barcelona ellen, a továbbjutásért játszottunk" - kezdte Fred. "Rossz első félidőt produkáltunk és hátrányban mentünk a szünetre, mert ők büntetőből gólt szereztek. Aztán az öltözőben azt mondtuk magunknak: 'Ez a mi esélyünk. Meg kell ragadnunk. Be akarunk jutni a döntőbe'!"

 

"Most is így érzünk. Tudtuk, hogy a második félidőben más felfogásban kell pályára lépnünk. Sikerült megszereznem az egyenlítő gólt, majd Antony meglőtte a másodikat és megnyertük a mérkőzést."

 

"Ez egy remek teljesítmény volt tőlünk, egy nagyszerű este, ami beíródott az Old Trafford történelemkönyvébe, és egy nagyon fontos győzelem is volt. Ismét megmutattuk, hogy a csapatunk képes visszavágni, nem szegi kedvét ha hátrányba kerül és meg tudja szerezni az egyenlítő gólt."

 

"Remek teljesítményt nyújtottunk - különösen a második félidőben - és fontos győzelmet arattunk. Úgy gondolom az, ahogyan csapatként reagáltunk sokat számított ezen a mérkőzésen, ez vonatkozik a kezdőcsapat tagjaira és a csereként beálló játékosokra is. Nagyon jól játszottunk, és szerencsére sikerült nyernünk és továbbjutnunk."

 

 

A Barcelona elleni rájátszás után Ten Hag csapatának egy másik La Liga-csapat, a Real Betis ellen kellett meccselnie. Fred felidézi a Manuel Pellegrini csapata ellen aratott fölényes győzelmet az első mérkőzésen, amelynek köszönhetően a Vörös Ördögök fél lábbal már a negyeddöntőbe léptek.

 

"Aztán egy másik spanyol csapat, a Real Betis ellen sorsoltak ki minket” - mondta Fred. "A spanyol csapatokban óriási minőség van, igyekeznek tartani a labdát, és mindig igyekeznek sok passzos futballt játszani, élvezik a labdabirtoklást. Az első meccsen, az első félidőben nem játszottunk jól, csak 1-1-es döntetlennel álltunk."

 

"Végül ugyanaz hangzott el az öltözőben: 'Ezt meg kell nyernünk, meg kell őriznünk a nyugalmunkat és minőségi futballt kell játszanunk, hogy mi kerülhessünk ki győztesen'."

 

"Így a második félidőben nagyszerű teljesítményt nyújtottunk, és nem sokkal a folytatás után gólt szereztünk. Ezután ki kellett támadniuk, ezzel pedig teret adtak nekünk. A 4-1-es győzelemmel meg tudtuk pecsételni a továbbjutást. Úgy gondolom, hogy nagyon jól játszottunk és lényegében ezzel a meccsel helyeztük magunkat a továbbjutás felé vezető útra."

 

A Vörös Ördögök következő feladata, hogy legyőzzék azt a csapatot, amelyik több Európa-liga-címet szerzett, mint bármelyik másik klub a sorozat létrejötte óta. A Sevilla minden bizonnyal kemény teszt lesz a United számára, de Fred készen áll rá.

 

"Most egy hatalmas meccs következik a Sevilla ellen" - tette hozzá. "Az Európa-liga egy komoly verseny és meggyőződésem, hogy a csapatban mindenki nagyon szeretné megnyerni, mindannyian egy irányba húzunk, ugyanazt a célt tűztük ki magunk elé, ami a döntőbe jutás és a győzelem."

 

"Úgy gondolom, hogy képesek vagyunk erre."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!