Ten Hag szerint Varane visszatérhet a döntőre

Erik ten Hag bízik abban, hogy Raphael Varane visszatér az FA-kupa Manchester City elleni döntőjére.


A Manchester United menedzserét a francia helyzetéről kérdezték, miután a 29 éves játékos megsérült a Sevilla elleni hazai döntetlen alkalmával, az Európa-liga negyeddöntőjének első mérkőzésén.

 

Mi is beszámoltunk róla, hogy a tapasztalt középső védő "néhány hétre" kiesik, de az, hogy a Kékek elleni Wembley-meccs csak június 3-án, szombaton lesz, lehetővé teheti számára, hogy Pep Guardiola csapata ellen pályára lépjen, azon találgatásokkal ellentétben, melyek szerint hosszabb kihagyás vár rá.

 

Miután a Vörös Ördögök az FA-kupa elődöntőjében a Brighton & Hove Albiont győzték le úgy, hogy 0-0-s döntetlent követően egy feszült hangulatú büntetőpárbajban nyertek, Ten Hagot a egy interjúban Varane esetleges döntőbeli szerepléséről kérdezték.

 

"Azt hiszem, igen - válaszolta a menedzser. "Igen. Varane, a kupadöntőre visszatérhet."

 

Addig a Premier League-re kell koncentrálni és arra, hogy bebiztosítsuk helyünket a legjobb négy között, remélhetőleg a csapat a hiányzók ellenére is megbirkózik a feladattal.

 

Lisandro Martinez már kiesett a hátralévő szezonra, miután lábműtéten esett át és Donny van de Beek is hiányzik a 2022/23-as szezon hátralévő részéről.

 

A fiatal szélső, Alejandro Garnacho azonban várhatóan visszatér sérülése után, a védelemben pedig az alakzat közepén az új páros, Victor Lindelof és Luke Shaw nagyjából hibátlan teljesítményt nyújtott, és távol tartotta kapunktól a Sirályokat. Lindelof, aki a győztes büntetőt is értékesítette, a ’Mérkőzés Embere’ díjat is átvehette.

 

A csapat kapitánya, Harry Maguire eltiltás miatt hiányzott a mérkőzésről, de a csütörtöki, Tottenham Hotspur elleni Premier League-feladat alkalmával újra rendelkezésére áll, amely csapat vasárnap délután súlyos, 6-1-es vereséget szenvedett a közvetlen rivális Newcastle Unitedtől.

 

 

"Egész szezonban többről beszéltem, mint a kezdő tizenegyről" - magyarázta Ten Hag.

 

"Victor Lindelof számára ez nagyszerű volt. Lejátszotta a meccseit, de nem annyit, amennyit valószínűleg remélt. Most itt volt az esélye, és ő élt a lehetőséggel, mert oda mert állni."

 

"Luke higgadtságot mutatott a védekezésben és a szervezésben, a felépítésben, és tisztességesen játszott. Ez az, amit vártunk."

 

"A szezon hátralévő részében minden játékosra számítunk, erről beszéltem az egész szezonban."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!