Ten Hag lelkesítő ígérete a kupadöntőre

Erik ten Hag ígéretet tett arra, hogy ő és a Manchester United játékosai "mindent" meg fognak tenni azért, hogy legyőzzék a városi rivális Manchester City-t az FA-kupa fináléjában és megakadályozzák őket abban, hogy triplázhassanak.


A nagy csatát ígérő június 3-i dátum - amely a sorozat történetének első manchesteri döntője lesz - vasárnap este vált biztossá, amikor a Vörös Ördögök idegörlő tizenegyes párbajban 7-6 arányban múlták felül a Brighton & Hove Albiont a Wembley-ben rendezett elődöntő gólnélküli rendes és hosszabbításos játékidejét követően.

 

A City 24 órával korábban biztosította helyét a fináléban, amikor a másodosztályú Sheffield Unitedet könnyed, 3-0-s győzelemmel búcsúztatták.

 

Pep Guardiola legénysége érdekelt lesz a Bajnokok Ligája elődöntőjében is és jó eséllyel pályázhatnak sorozatban harmadik bajnoki elsőségük megszerzésére is, amelyekkel beállíthatnák a United 1999-es Triplázó csapatának eredményét - akik egyedülálló módon tudtak három nagy trófeát megnyerni egy idényben.

 

Ten Hag tudja, hogy a United rendelkezik azokkal a képességekkel, amelyek a remek formának örvendő Kékek legyőzéséhez szükségesek, hiszen ez januárban sikerült is nekik az Old Traffordon és a holland menedzser ígéretet tett arra, minden erejükkel azon lesznek, hogy a szurkolóknak egy majd sokáig emlékezetes délutánt szerezzenek.

 

"Természetesen tudatában vagyok annak, hogy a Man United szurkolók milyen érzelmekkel vannak ezt illetően" - mondta Ten Hag a Wembley-ben tartott sajtótájékoztatóján.

 

"Mindent meg fogunk tenni azért, hogy egy második trófeával is megörvendeztethessük őket. Minden ami tőlem, a stábomtól és a csapattól telik, azt bele fogjuk tenni a meccsbe azért, hogy ez sikerülhessen."

 

"Képesek vagyunk rá, mert ezt már bizonyítottuk, de nem lesz könnyű feladat. Egy nagyszerű csapatról van szó, de a miénk is az, ahol olyan kiváló játékosok szerepelnek, akikkel legyőzhetjük őket."

 

"100 százaléknál nem lehet többet adni, szóval a szurkolók ebben bízhatnak: ennyit fogunk kiadni magunkból és tesszük ezt minden egyes ellenféllel szemben, nem számít, hogy kiről van szó."

 

"Természetesen ugyanezt akarjuk tenni a City ellen is. Egyértelmű, hogy meg akarjuk ezt adni a szurkolóknak."

 

 

Harcos mérkőzés keretében sikerült legyőzni a Brightont, amely során a Unitednek többször visszább kellett állnia és hosszabb időszakokra ki kellett védekeznie az ellenfél nyomásgyakorlását, leginkább a két rendes játékidős félidő elején.

 

Amikor arról kérdezték, hogy a már most maratoni hosszúságúra nyúló szezon fizikálisan elkezdte-e a játékosokat felemészteni, Ten Hag arra tett utalást, hogy a fáradtság szerepet játszhatott a Sevilla elleni Európa-liga vereségükben is.

 

Azonban hozzátette, hogy továbbra is lehetségesnek tartja, hogy a United bírja erővel a szezon végéig, még ha nem is az optimális energia szinten.

 

"Ez nem könnyű. Ez is oka lehet a csütörtöki eseményeknek, de minden fejben dől el. Minden ott van jelen" - tette hozzá.

 

"Ma láthattuk, hogy még ha nem is teljesen tudtunk regenerálódni a csütörtöki meccsről, a teljesítményt tudtuk hozni, szóval minden csak a megfelelő fókusz megtalálásáról, a szükséges energia mozgósításáról és a megfelelő dolgok előhozásáról szól."

 

"Szükség van egy jó tervre és eltökéltnek kell lenni azt illetően, hogy megnyerd a 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!