Shaw: Be kell lőnünk a helyzeteinket

A Manchester United védője, Luke Shaw szerint a Vörös Ördögöknek meg kell könnyíteni a saját dolgunkat, miután az utolsó pillanatokban szenvedtünk vereséget a Brighton and Hove Albiontól a Premier League csütörtöki játéknapján.


A United az első félidőben számos tiszta gólhelyzetet alakított ki az Amex-ben, de Antony, Marcus Rashford és Bruno Fernandes sem tudott betalálni, a szünet után pedig visszaesett a játék tempója.

 

A Sirályok aztán a záró szakaszban egyre jobban belelendültek és erőfeszítéseik kifizetődtek, amikor Andre Marriner játékvezető büntetőt ítélt a házigazdáknak Shaw kezezése miatt a hosszabbítás utolsó másodperceiben.

 

Alexis Mac Allister vezérként lépett elő és a büntetőt a felső sarokba lőtte, ami azt jelentette, hogy a Vörös Ördögök bánhatják a korábbi elpuskázott lehetőségeket.

 

Shaw természetesen csalódott volt, amiért a gól előtt hibázott, de rámutatott, hogy a csapatnak ekkor már kényelmesebb helyzetben kellett volna lennie.

 

"Ahogy mondtam, briliáns csapat" - kezdte Luke, amikor a meccs után a MUTV-nek nyilatkozott.

 

"Azért vannak ott, ahol vannak, mert megérdemlik. De azt hiszem, ha megnézzük a nagy lehetőségeket, amiket az első félidőben kialakítottunk, akkor szerintem sokkal kényelmesebbnek kellene lennie a meccsnek, ha gólokat lőttünk volna, akkor könnyebb lett volna az életünk.”

 

 

"Azt hiszem, ahogy mondtam, ez nem csak a mai napra igaz. Sok meccsünkön volt már ilyen ebben a szezonban. De nyilvánvalóan nincsenek kifogások. Én voltam az, aki hibázott a végén. Szóval, vállalom a dolgot, és természetesen csalódott vagyok."

 

Öt Premier League-meccs van még hátra a 2022/23-as idény végéig - plusz a Manchester City elleni FA-kupa-döntő -, Ten Hag csapata még mindig négy pont előnnyel áll az ötödik helyen a Liverpool előtt.

 

Egy meccs előnyünk van még a Mersey-partiakkal szemben, és a hétvégén a West Ham ellen lépünk pályára idegenben.

 

Shaw tegnap este ismét Victor Lindelof mellett sorakozott fel a védelmünk közepén, és a válogatott védő elismerte, úgy érzi, a Vörös Ördögök a találkozó nagy részében jól teljesítettek, ugyanakkor tudja, hogy a mérkőzés korán eldönthető lett volna."

 

"Úgy éreztem, hogy védekezésben nagyon jól ment a játék" - tette hozzá Luke a mérkőzés után.

 

"Nagyon jól éreztem magam Victor mellett."

 

"De le kell zárnunk a meccset, mielőtt a hajrához érünk. Azt hiszem, sok esélyünk volt az első félidőben. Természetesen tudtuk, hogy birtokolni fogják a labdát."

 

"De volt három vagy négy nagy lehetőségünk az első félidőben. És ez már csak így van ebben a szezonban, hogy nem használjuk ki a lehetőségeinket. És akkor minden meccsen küzdenünk kell."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!