Manchester United 4-1 Chelsea

Gólgazdag mérkőzésen a Vörös Ördögök magabiztosan győzték le a Chelsea-t és bebiztosították BL-helyüket.


Bekezdett a United, az első két perc során a vendégek ki sem tudtak jönni saját tizenhatosukról, azonban átélték ezt az időszakot, majd ők tudtak veszélyeztetni kétszer is. Először Chukwuemeka tekert kapu fölé, majd remek labdaszerzés után Hall középre lőtt labdáját Mudryk a kapuval szemben sután találta el a játékszert.

 

A 6. percben balról szállt a szabadrúgás a Chelsea kapuja elé, Casemiro csúsztatott a kapuba. Bár VAR vizsgálta az esetet, nem volt les, így szabályos gólt szerzett a brazil!

 

A gól után kiegyenlített meccset láthattunk, a Chelsea többet birtokolta a labdát, de semmi komoly helyzetet nem tudtak kialakítani Havertzék.

 

A 19. percben kontrázhatott a United, Antony tálalt kiválóan Martial elé, aki rosszul vette át a labdát, Azpilicueta szerelte a franciát.

 

Félidő felénél Antony akart két védő között átjutni, de csúnyán megsérült és bár próbált lebicegni, nem sikerült neki, hordágyon kellett levinni őt. Rashford folytatta a pályán helyette.

 

A 32. percben Hall beadását fejelhette középen Havertz, aki azonban csúnyán kapu mellé bólintott. Fernandes kapott a bokájára a vendégek tizenhatosán belül, a játékvezető azonban nem ítélt büntetőt. 

 

Rashford átadása után Sancho tologatta a labdát a büntetőterületen, lövését blokkolta a londoniak védelme.

 

A ráadás kezdetén Gallagher került ziccerbe, de ellőtte a labdát a kapu előtt, a hosszú kapufa mellé. 

 

Az utolsó pillanatban Casemiro remeklése után Sancho került helyzetbe, az angol okosan és önzetlenül átlőtt laposan a túloldalra, ahol Martial érkezett és a kapuba lőtt közelről, 2-0!

 

Fordulás után egy perc alatt gólt szerezhettek volna a Vörös Ördögök. Lindelöf szerzett labdát, Sancho tálalt Fernandes elé, aki a léc és a kapufa találkozási pontját találta telibe 10 méterről.

 

Az 50. percben Hall indította Mudrykot, aki 17 méterről kapura lőtt, a labdát De Gea későn vette észre, de így is leért és szögletre mentett. Nagy védés volt!

 

Két perccel később Wan-Bissaka került helyzetbe bal (!) oldalon, majd Malacia centerezését Eriksen akarta kapuba passzolni, de Kepa kitolta a gólvonal előtt, utána pedig Casemiro tekerése suhant el a kapufa mellett. 

 

Másik oldalon Hall és Mudryk próbálkozásainál védett De Gea, majd Havertz is lőtt, de abból sem lett gól.

 

Végre megkapta a büntetőt a manchesteri gárda, amit már sokan hiányoltak meccsek óta. A tizenegyest Fernandes biztosan értékesítette, 3-0.

 

Sokáig nem kellett várni az újabb találatra, Rashford ment el védők mellett, kibillentette egyensúlyából a kapust és könnyedén lőtt a kapuba, 4-0!

 

Garnacho sem akart lemaradni a góllövők névsoráról, a kapus már verve volt helyzeténél, ám a léc mentette meg a Chelsea-t az újabb találattól.

 

A 89. percben Felix egymaga mutatta meg a csapattársainak, hogyan is kell gólt szerezni, 17 méterről lőtt a jobb alsóba.

 

A következő percben már Garnacho lőhetett volna gólt, de Kepa lábbal hárított. Akárcsak McTominay és Rashford lehetőségeinél. Ha a londoniak kapusa rossz napot fogott volna ki, könnyen lehetett volna ez 6-7 gól is.

 

De így is magabiztos sikert aratott a United és biztossá vált, hogy jövőre a BL-ben láthatjuk a csapatot.

 

 

Premier League, 32. forduló
Manchester United 4-1 Chelsea
Old Trafford

 

Vezette: Stuart Attwell

 

United: De Gea - Wan-Bissaka, Varane, Lindelöf, Shaw(Malacia 46.) - Casemiro, Eriksen(Fred 71.) - Antony(Rashford 28.), Fernandes(McTominay 86.), Sancho - Martial(Garnacho 71.)
Nem használt cserék: Butland, Weghorst, Maguire, Dalot

 

Chelsea: Arrizabalaga - Azpilicueta, Chalobah, Fofana, Hall - Chukwuemeka(Loftus-Cheek 82.), Fernandez, Gallagher(Fofana 82.) - Madueke(Ziyech 82.), Havertz(Felix 64.), Mudryk(Pulisic 64.)
Nem használt cserék: Mendy, Silva, Koulibaly, Gilchrist

 

Gólszerző: Casemiro 6', Martial 45+6', Fernandes 73', Rashford 79' illetve Felix 89'

 

Sárga lap: Malacia ileltve Fernandez

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!