Manchester United 2-1 Fulham

Győzelmével bebiztosította a bajnoki bronzérmet a Manchester United!


Úgy indult a találkozó, mintha a játékosok fél lábbal már a nyári szünetben lettek volna, nem ez a meccs hozta a legnagyobb iramot a szezon során.

 

A 6. percben szabadrúgást végezhettek el a londoniak, beívelés után Diop fejelte át a labdát a hosszúról Mitrovic-nak, a csatár azonban közelről kapu fölé bólintott.

 

Öt perccel később manchesteri szabadrúgást jegyezhettünk fel, Rashford állt a labda mögé, de lövését szépen hárította Leno. Közben megszerezte a vezetést a Newcastle, ami azt jelentette, hogy a Szarkák léptek fel a dobogó alsó fokára.

 

Megszerezte a vezetést a Fulham. A 19. percben szöglet szállt a kapunk elé, Tete elhagyta emberét (Rashfordot) és közelről a kapuba csúsztatott, 1-0 a londoniaknak.

 

Sőt, 5 perccel később remek kontra végén tizenegyeshez jutottak a vendégek, Casemiro húzta el Cairney lábát, ezért járt a büntető. Mitrovic tette le a labdát a büntetőpontra, azonban De Gea csodásan érezte, hova lő a csatár és hárított a kapus! A Chelsea egyenlített, így a United a bronzérmes ekkor!

 

Rashford lőtt 25 méterről, de a támadó eltévesztette a célt. Kicsit felpöröghetne a manchesteri alakulat, mert egyelőre nagyon keveset mutattak.

 

A 28. percben szép passzok végén Garnacho lőtt kapu mellé 12 méterről. Egy perccel később hatalmas lehetőség adódott a hazaiak előtt, ismét Garnacho lőtt, de a léc hárított a kapus helyett.

 

Casemiro az alapvonalról lőtt, Leno szögletre mentett. Ezekben a percekben nagy fölényben játszott a United.

 

A 39. percig kellett várni a hazai gólig. Fernandes tartotta meg a labdát, majd a felfutó Fredet hozta játékba, aki Sanchohoz passzolt, az angol pedig a kapuba lőtt, 1-1!

 

Dalot kapura tartó lövésénél biztosan védett Leno, ezután már nem történt érdemleges a szünetig, így döntetlennel mehettek pihenni a csapatok.

 

Óriási manchesteri helyzettel indult a második játékrész. Egy előre ívelt labdát kapott meg Rashford, akit két védő kísért, a támadó el tudta lőni a játékszert, de kapu mellé tüzelt.

 

Tíz perc játék után megszerezte a vezetést a United! Fred elképesztő átadással hozta helyzetbe a két védő között kilépő Fernandest, aki higgadtan lőtt a kapus mellett a kapuba, 2-1!

 

Wilson szabadrúgása lehetett volna jó lehetőség a londoniak számára az egyenlítésre, de a manchesteriek kapusa menteni tudott. Tete szöglete után az éppen beállt McTominay mentett nagyot saját kapuja elől.

 

A 73. percben Rashford lövésénél védett nagyot Leno. Az angolnak nem akart összejönni a gól, pedig a társak keresték őt, de Martial és Fernandes átadásait is lefülelték a védők.

 

A Fulham feljebb lépett és próbált egyenlíteni, de nem lehetett elmondani azt, hogy benyomta volna ellenfelét.

 

A 91. percben kontráztak a Vörös Ördögök, Pellistri tette Martialhoz, aki Sanchot hozta játékba, az angol átívelt Weghorstnak, aki hatalmas helyzetben kapu mellé lőtt. 

 

Hátrányból megfordítva a találkozót megszerezte a három pontot a United és ezzel a dobogó legalsó fokán végzett a 2022/23-as Premier League szezonjában.

 

 

Premier Leaague, 38. forduló
Manchester United 2-1 Fulham
Old Trafford

 

Vezette: Rob Jones

 

United: De Gea - Dalot, Maguire, Lindelöf, Malacia - Casemiro(McTominay 67.), Fred(Eriksen 67.) - Sancho, Fernandes(Pellistri 84.), Garnacho(Martial 67.) - Rashford(Weghorst 77.)
Nem használt cserék: Butland,  Shaw, Varane, Wan-Bissaka

 

Fulham: Leno - Tete, Adarabioyo, Diop, Robinson - Lukic(Reed 66.), Palhinha - Wilson(Solomon 66.), Cairney(James 80.), Willian - Mitrovic(Vinicius 80.)
Nem használt cserék: Rodak, Dibley-Dias, Kebano, Reid, Soares

 

Gólszerző: Sancho 39', Fernandes 55' illete Tete 19'

 

Sárga lap: McTominay illetve Palhinha, Mitrovic

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!