Ten Hag: Maguire-nek döntenie kell a jövőjéről

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag szerint csapatkapitányának, Harry Maguire-nek döntést kell hoznia a klubbal kapcsolatos jövőjéről.


A 30 éves angol válogatott bekk csak 16 alkalommal jutott szóhoz a Premier League hétvégén zárult szezonja során a Unitedben.

 

Első Old Traffordon töltött menedzseri szezonjában ugyanis Lisandro Martinez és Raphael Varane alkották Ten Hag első számú belső védőpárosát.

 

"Senki se lenne boldog ezzel a helyzettel" - kezdte Ten Hag a The Times-nak.

 

"Ő sem az. Ő mindig a lehető legmagasabb szintű edzésmunkát végzi, 100 százalékosan."

 

"Szóval ő jól kezeli ezt a szituációt, ahogy mindig is, a kapitánysága miatt pedig ő fontos a csapat számára."

 

 

Maguire több, sokba kerülő hibát is vétett az idei szezon során, legutóbb az áprilisi, Sevilla ellen 3-0-ra elveszített Európa-liga negyeddöntő visszavágón.

 

"Nagy versenyhelyzetben van a középhátvéd poszton Raphael Varane-nal, aki fantasztikus" - folytatta Ten Hag.

 

"Azt kell mondjam, én boldog vagyok, hogy ő itt van és amikor szükségünk volt rá, akkor el is végezte a feladatát. De ez egy olyan döntés, amelyet neki kell meghoznia."

 

Maguire 2019-ben, védőért világrekordnak számító 80 millió fontért igazolt Manchesterbe a Leicester City-től, szerződése pedig 2025 nyaráig érvényes az Old Traffordon.

 

Mind az öt vb-meccsén szerepelt az angol válogatottnak 2022-ben és meghívót kapott a soron következő Eb-selejtezőkre is, de Gareth Southgate nemrég arról beszélt, aggódik a játékos kevés Unitedes játékperce miatt.

 

Bár azt Ten Hag nem erősítette meg, hogy Maguire manchesteri játékos lesz-e a következő idényben is, a korábbi Ajax edző azt gyakorlatilag kész tényként kezelte, hogy David de Gea a 2023/24-es szezonban is csapata tagja lesz.

 

De Gea volt a klub első számú portása ebben az idényben, a Premier League-ben elért legtöbb kapott gól nélküli mérkőzésével pedig Aranykesztyűt érdemelt ki. 

 

Amikor arról kérdezték, hogy a 32 éves spanyol kapus a nyarat követően is az Álmok Színházában kezdi-e meg a szezont, Ten Hag így válaszolt:

 

"Igen, de azt nem mondom, hogy mindig ő lesz az első számú kapusunk, mert egy olyan klubnál, mint a United, minden poszton versenyhelyzetre van szükség."


BBC Sport

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!