Rashford a Szezon Csapatában

Marcus Rashford bekerült az UEFA Európa-liga Szezon Csapatába.


A Manchester United támadója lett a sorozat társ-gólkirálya, annak ellenére, hogy a Vörös Ördögök már a negyeddöntőben kiestek a későbbi győztes Sevilla ellen.

 

Ez egy újabb elismerése az angol válogatott játékos 2022/23-as szezonban nyújtott kiváló teljesítményének, hiszen kilenc európai fellépésén hat gólt szerzett, köztük a Barcelona elleni idegenbeli döntetlen alkalmával.

 

Az élénk csatár októberben kétszer is betalált az Omonia Nicosia elleni 3-2-es győzelem alkalmával, majd még ugyanebben a hónapban a Sheriff ellen is gólt szerzett.

 

A világbajnokság után a Barca kapusa, Marc-Andre Ter Stegen mellett a kapufa mellé a sarokba lőtt, majd hét perccel később, a Nou Campban elért 2-2-es döntetlen alkalmával nagyszerű játékkal kényszerítette ki Jules Kounde öngólját.

 

Rashford ezután a Real Betis ellen is betalált, ezzel hat gólt szerzett, ugyanannyit, mint az Union Saint-Gilloise támadója, Victor Boniface. Marcus emellett három assziszttal is hozzájárult az Európa-liga-meneteléshez.

 

 

A legjobb tizenegyben két korábbi United játékos is szerepel: Chris Smalling és Nemanja Matic, akik jelenleg a Romát képviselik az ex-United-menedzser José Mourinho irányítása alatt.

 

A tapasztalt páros segített a Serie A-s csapatnak eljutni egészen a döntőig, ahol aztán 1-1-es döntetlent követően büntetőkkel kaptak ki a Sevillától.

 

A spanyol győztesnek négy játékosa van a Szezon Csapatában, ugyanannyi, mint a Romának.

 

A legjobb tizenegyet az UEFA technikai megfigyelő bizottsága választotta ki, a Sevilla 37 éves védője, Jesus Navas pedig az idei Európa-liga szezon legjobb játékosának járó díjat kapta.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!