Hivatalos: De Gea távozik

David de Gea bejelentette, hogy távozik a Manchester Unitedtől, ezzel pedig véget ér 12 éves utazása a Vörös Ördögökkel, amely során számos rófeát és egyéni elismerést zsebelt be és egyértelműen letette névjegyét a klub történelmének legjobb kapusai között.


David 2011-es érkezése óta 545 mérőzésen lépett pályára és 190 alkalommal megőrizte kapuját a góltól. Nyert Premier League-et, FA-kupát, Ligakupát és Európa-ligát is.

 

Egyéni elismerései közé tartozik két PL Aranykesztyű elismerés, a rekordnak számító 4 Sir Mat Busby Év Játékosa díj (szurkolói szavazatok alapján) és 4 Év játékosa díj is.

 

 

Erik ten Hag az alábbiakat monda a spanyol távozásával kapcsolatban:

"Kiváló minőségre és karakterre van szükség ahhoz, hogy valaki akár csak egyetlen meccset is lejátszhasson a Manchester Unitedben. Ő 12 év alatt 545 alkalommal nyújtott valami különlegeset posztján és nem egy esetben került a figyelem középpontjába."

 

"Az, hogy mind a szurkolók, mind a csapattársak szavazatai alapján 4 alkalommal is elnyerte az év legjobbjának járó elismerést mutatja teljesítményének színvonalát és a klub történetének egyik legjobb kapusaként fog rá mindenki emlékezni."

 

"Személy szerint hálás vagyok azért a 25 kapott gól nélküli mérkőzésért, amit a legutóbbi szezon során lehozott és összességében is a teljesítményéért. Minden játékos és a klub teljes személyzete nevében csak a legjobbakat kívánhatom neki pályafutása következő szakaszához."

 

 

John Murtough is megszólal De Gea távozása kapcsán:

"David a klubhoz kötődő minden személy legmélyebb tiszteletével távozik a Manchester Unitedtől. Az, hogy rekordot állított fel kapusok tekintetében a pályára lépések és a kapott gól nélküli meccsek tekintetében is, megelőzve olyan legendákat, mint Alex Stepney, vagy Peter Schmeichel mutatja, hogy milyen nagyszerű játékosa is volt ő a klubnak."

 

"Legalább ennyire fontosak voltak az emberi tulajdonságai is és elárulhatom, hogy hiányozni fog mindannyiunknak, akik részesülhettünk abban a megtiszteltetésben, hogy az elmúlt 12 év során együtt dolgozhattunk vele. David mindig a United család tagja marad és alig várjuk, hogy visszatérjen a jövőben az Old Traffordra, mint a klub legendája."

 

 

De Gea így búcsúzott a közösségi médiában:

"Szeretném ezt a búcsúüzenetet küldeni minden Manchester United szurkolónak."

 

"Szeretném kifejezni rendíthetetlen hálámat és elismerésemet az elmúlt 12 év során kapott szeretetért. Sokat érünk el azóta, hogy Sir Alex Ferguson elhozott ebbe a klubba. Hihetetlenül büszke voltam minden alkalommal, amikor felvehettem ez a mezt és vezethettem a csapatot, képviselhettem ezt a klubot, a világ legnagyobb klubját, mert ez a megtiszteltetés csak néhány játékosnak adatik meg pályafutása során."

 

"Felejthetetlen és sikeres időszakot töltöttem itt megérkezésemet követően. Nem gondoltam volna, hogy ennyi mindent elér az a fiatal fiú, aki Madridból ide költözött."

 

"Most itt az ideje, hogy új kihívások elé állítsam magam egy új környezetben."

 

"Manchester mindig a szívemben marad, hiszen formált engem és soha nem felejtem el. Találkozunk még!"


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!