Dalot: Erik önbizalmat ad nekem

A Manchester United védője, Diogo Dalot határozottan állítja, hogy Erik ten Hag az a menedzser, akitől tanulhat, és tovább segíti játékosként való fejlődését.


A 24 éves játékos hamarosan megkezdi újabb szezonját a United játékosaként, a 2023/24-es idény rajtja pedig már közel van.

 

Dalot, aki a 2023-ás túra során az Arsenal, a Real Madrid és a Borussia Dortmund ellen is szerepelt, nemrég századik alkalommal húzta magára a klub mezét, és továbbra is harcban van hátvédtársával, Aaron Wan-Bissakával a kezdőcsapatba kerülésért.

 

Diogo, akinek egyik szeme már az augusztus 14-i, Wolves elleni Premier League-nyitó összecsapásra szegeződik, elismerően nyilatkozott arról a hatásról, amelyet Erik továbbra is gyakorol fejlődésére.

 

"Nagyon jó hatással van a pályafutásomra, mióta idejött, rengeteg önbizalmat ad nekem" - mondta a portugál válogatott játékos nemrég a klubsajtónak.

 

''Az a mód, ahogyan ő játszani akar, illik ahhoz, ahogyan én is szeretnék futballozni, és öröm volt vele dolgozni, nagyon igényes menedzser."

 

''Odafigyel a részletekre, és ezt szeretem. Öröm volt játszani és edződni nála."

 

 

A holland játékstílusa itt az Old Traffordon egyértelműen látszik, Dalot tisztában van a pozíciójával kapcsolatos elvárásokkal a modern játékot illetően, a támadó munkája pedig a 2022/23-as szezon során egyre javult.

 

A hét elején Las Vegasban a Borussia Dortmund ellen látványos találatot szerzett, az AC Milan korábbi kölcsönjátékosa ragaszkodik ahhoz, hogy Erik igényei jobban megfelelnek annak, ahogyan ő is látni szeretné magát a pályán.

 

"Ahogy már korábban is mondtam, a hátvéd pozíciója manapság egy kicsit fontosabb szerepet kap" - tette hozzá.

 

''Azt hiszem, a mai játékban a szélső hátvédek felcserélése egy kicsit nagyobb szerepet kap, több edző próbálkozik ezzel. Nekünk csak alkalmazkodnunk kell, hiszen látható, hogy a hátvédek most sokkal többet mennek előre, mint a korábbi években."

 

"Úgy gondolom, hogy most egy kicsit többet játszunk befelé. Alkalmazkodnunk kell, így fejlődik a futball, és úgy gondolom, ha megvan ez a támadó képességed, ha mindkettőre képes vagy, akkor ez csak előny."

 

''Számomra a jobb és a bal oldalon való játék mindkét irányban kényelmes. Ezt már megmutattam, és sokszor volt lehetőségem a bal oldalon játszani. Nekem egyik részével sincs problémám."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!