Miért igazolta le Ten Hag Hojlundot?

Rasmus Hojlund Manchester Unitedbe érkezése után a szakírók számára természetes kérdés volt, hogy a dán csatár hogyan tudja segíteni a Vörös Ördögöket?


A The Athletic újságírói, Laurie Whitwell and Carl Anka pontosan ezt a témát boncolgatják, kifejtve azokat a legfontosabb tulajdonságokat és statisztikákat, amelyek Hojlund képességeit megalapozzák.

 

A fizikalitás és a tempó mellett Whitwell úgy véli, hogy az új szerzemény hihetetlen gólérzékenységgel fogja gazdagítani Ten Hag csapatának támadásait.

 

"Azt hiszem, ő megugorja azt a szintet, amit az előszezonban láttuk Jadon Sanchotól, amikor hamis kilencesként játszott" - magyarázta az újságíró.

 

"Azt akarod, hogy egy csatár kíméletlen legyen a kapu előtt, és szerintem Hojlund rendelkezik ezzel a képességgel. Az elmúlt szezonban kilenc gólt szerzett a Serie A-ban, de még csak 20 éves. Szóval, hogy ezt ennyi idősen csinálja, szerintem nagyon bíztató."

 

"A United tudja, hogy ő még nem kész termék. Időbe fog telni, amíg fejlődik, de bele fog rázódni abba a rendszerbe, ahogyan Ten Hag szereti a csatárokat működtetni."

 

"De amikor Ten Hagot halljuk róla beszélni, megértjük, hogy mekkora munka előzte meg, hogy őt választotta, mert voltak más lehetőségek is."

 

"Azt hiszem, ez annak köszönhető, hogy Hojlund elöl nagyon erős, nagyon gyors, atletikus és mentálisan is ellenálló. Úgy gondolom, hogy a karakterét is megvizsgálták, és én nagyon elégedett vagyok azzal, amit ott látni lehet."

 

"Szóval igen, sokat fog hozni, de szerintem kell egy kis idő, amíg akklimatizálódik."

 

 

Anka egyetértett kollégájával, Whitwell-lel - hivatkozva az adatokra - amelyek alátámasztják Hojlund potenciális értékét a United csapata számára.

 

"A nagy dolog vele kapcsolatban az, hogy fizikai fenyegetést jelent, és nagyon-nagyon gyors" - mondta Anka. "Azt hiszem, 11 másodperc alatt képes 100 métert sprintelni."

 

"Nagydarab, két méter magas. Biztos vagyok benne, hogy még mindig nő, hiszen még csak 20 éves. Bal lábas, és nagyon-nagyon jól támadja a rövid oldalt."

 

"Sok szó esett arról, hogy Erik ten Hag azt mondta, azt akarja, hogy a Manchester United legyen a világ legjobb csapata a gyors átmenetek tekintetében. Nagyon, nagyon fontos lesz a United számára ebben a szezonban, hogy legyen egy olyan 9-es játékosa, aki képes A pontból B pontba jutni nagyon gyorsan, és megvan az intelligenciája ahhoz, hogy a büntetőterületre érkező alacsony labdákra remek időzítéssel odaérjen."

 

"Hojlund nem kész termék. Szerintem bármelyik 20 éves játékosnak nagyon nehéz kész terméknek lennie. De szerintem már most is van két-három jele annak, hogy végül egy szezononként 20 bajnoki gólos játékos lesz belőle."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!