Hivatalos: Kovar a Leverkusenhez igazolt

A Manchester United akadémiájának neveltje, Matej Kovar véglegesen a Bayern Leverkusenhez igazolt.


A cseh kapuvédő Bundesligaba távozásával véget ért öt és fél éves manchesteri tartózkodása, amely 2018-ban, az FC Slovackoból való átigazolása után indult.

 

Kovar állandó tagja lett a Vörös Ördögök U21-es csapatának, amelynek köszönhetően a Premier League 2-ben majdnem 50 mérkőzésen védhetett. Az Ifjúsági Bajnokok Ligájában hat alkalommal jutott szóhoz az U19-esek színeiben.

 

Az előző idény végén cseh bajnoki címet ünnepelhetett a Sparta Prague-nál töltött kölcsönidőszaka megkoronázásaként, előtte pedig a Swindon Town együttesénél gyűjtött fél évig értékes tapasztalatokat.

 

 

Bár a 23 éves portás tétmérkőzésen nem debütálhatott a Unitedben, a nyár során két felkészülési mérkőzésen is őrizhette a felnőtt csapat kapuját. Miután a Leeds United ellen Osloban 2-0-ra megnyert első felkészülési meccsen a félidőben állhatott be, a Lyon ellen Edinburghben 1-0-ra megnyert összecsapáson az első perctől a pályán lehetett a lefújásig.

 

Ott ültt a kispadon a hazai Lens, és a dublini Athletic Bilbao elleni találkozókon is.

 

A Manchester Unitednél szeretne mindenki köszönetet mondani Matejnek a klubért tett szolgálataiért és minden jót kívánnak neki a jövőre nézve.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!