Bruno: Nagyszerű szellemben küzdöttünk

A Manchester United csapatkapitánya, Bruno Fernandes elégedett volt a Vörös Ördögök Farkasok elleni harci szellemével, amely végül biztosította a szezonnyitó győzelmet az Old Traffordon.


Fernandes - aki kapitányként először vezette tétmeccsen a csapatot - elismerte, hogy a United nem a legjobb formáját hozta a Farkasok elleni 1-0-s győzelem során hétfő este.

 

Ennek ellenére Bruno és társai Raphael Varane 76. percben szerzett döntő találata után mindhárom pontot otthon tartották.

 

"Fontos volt, hogy győzelemmel kezdjünk" - mondta a középpályás a Sky Sportsnak nem sokkal a lefújás után.

 

"Három ponttal akartunk kezdeni. Nagyszerű volt a harci szellemünk. Nem ez volt a legjobb játék a részünkről, de a legfontosabb az volt, hogy megnyerjük a meccset, és ez sikerült."

 

"A góllal kapcsolatban, ez az a fajta mozgás volt, amit gyakoroltunk, persze nem arra képezzük Raphát, hogy a tizenhatoson belül legyen, de ott volt" - tette hozzá.

 

"Azza [Aaron Wan-Bissaka] nagyszerűen mozdult be, meg kellett találnom őt a védők mögött, ő pedig remek keresztlabdát adott, Rapha pedig ott volt, hogy befejezze, és ennek nagyon örülök."

 

A Wolves végig megnehezítette a United életét, és egyértelmű volt, hogy Fernandesnek és társainak keményen meg kellett dolgozniuk az eredményért.

 

Bruno elismeri, hogy nehéz volt készülni a szezon első ellenfelére, akik a múlt héten váltottak menedzsert, Gary O'Neil érkezett a távozó Julen Lopetegui helyére a kispadra.

 

"Jó csapatról van szó. Nem tudtuk, hogy mire számíthatunk tőlük, mert edzőváltásuk volt, a pályán kellett alkalmazkodnunk és megértenünk, hogy mit kell tennünk" - folytatta a Sky Sportsnak adott, mérkőzés utáni interjújában.

 

"A menedzser [Erik] adott nekünk némi mozgásteret, hogy hogyan játszunk, szerintem jól csináltuk. Néha egy kicsit agresszívebbnek kellett volna lennünk, és bizonyos helyzetekben a kapu felé mehettünk volna."

 

"A labdával néha egy kicsit kapkodtunk, kicsit többet tarthattuk volna a labdát, és jobban időzíthettünk volna a kontráknál, mert ebben nagyon veszélyesek vagyunk. Nem volt tökéletes meccs, de nyertünk."

 

 

Fernandes őszinte volt a meccs után, és miután elismerte, hogy nem volt tökéletes a teljesítmény, kiemelte, hogy ő és csapattársai milyen elvárásokat támasztanak az Old Traffordon való játékkal szemben.

 

A Vörös Ördögök immár 19 Premier League-meccsen veretlenek otthon és Bruno ragaszkodik ahhoz, hogy ebben a szurkolóink is szerepet játszottak.

 

"Idejönni, és a Manchester United ellen játszani, nem egyszerű dolog, nem könnyű feladat" - mondta 8-as számú játékosunk Mark Sullivannek és Wes Brownnak.

 

"És mi nem akarunk kedvesek lenni. Nekünk kell a legkeményebbeknek lennünk. Keménynek kell lenni itthon, mert az itteni szurkolók nehéz helyzetet teremtenek a vendég csapatoknak. És nekünk a pályán ugyanezt kell tennünk."

 

"Ezt a szenvedélyt kell mutatnunk. Mindent bele kell adnunk a pályán. És miután ez a tulajdonságainkról szól, amiket magunkban hordozunk, különbséget tudunk tenni. Tudunk gólt lőni, tudunk építkezni és tudunk védekezni."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!