Bruno: Ez a klub nagy történelemmel rendelekzik a fordításokban

A hátrányból való fordítás utáni győzelmek mélyen beleivódtak a Manchester United történelmébe, állítja a Vörös Ördögök csapatkapitánya, Bruno Fernandes.


A United fantasztikus ellenállóságról tett tanúbizonyságot szombaton, amikor két gólos hátrányból tudtak felállni hazai pályán, pedig Erik ten Hag alakulata már négy perc után összeszedte ezt a deficitet.

 

Bruno katalizátora tudott lenni a manchesterieknek hatalmas futómunkájával, játékának magas minőségéről pedig sokat elárul az, hogy gólpasszt adott Casemironak az egyenlítésért, őt rántotta le a kapura törve piros lapért cserébe a Forest védője, Joe Worrall, majd pedig értékesítette a Marcus Rashford elleni szabálytalanságért megítélt büntetőt, amely győzelmet és három pontot ért csapatának.

 

A kemény harcban begyűjtött sikert követően Bruno a MUTV-nek nyilatkozott és igyekezett gyorsan rámutatni arra a játékosok és a szurkolók által is jól ismert tényre, hogy ha a United 2-0-s hátrányban van, akkor se szabad lebecsülni.

 

"Tudtuk, hogy ha képesek vagyunk egy gólt szerezni az első félidőben, akkor a szurkolók mögénk fognak állni" - magyarázta.

 

"Még amikor 2-0-s hátrányban is voltunk, a szurkolók folyamatosan támogattak minket és ott voltak mellettünk."

 

"És természetesen, amikor sikerült megszereznünk azt a gólt, az mindenkinek lökést adott - a játékosoknak a pályán, a szurkolóknak a lelátón, ők pedig tudták, hogy ez a csapat képes lesz a fordításra."

 

"Ez a klub már számos sikert ért el a mérkőzéseken hátrányból való fordítás területén, így tisztában voltak azzal, hogy képesek vagyunk erre és hogy milyen nagyszerű hangulat és szellemiség uralkodik ennél a csapatnál. Nagy szenvedéllyel rendelkezünk azt illetően, hogy a megfelelő dolgoakt tegyük azért, hogy jó eredményt tudjunk elérni."

 

 

Taiwo Awoniyi és Willy Boly korai találatai után kialakult hátrányból Christian Eriksen még az első játékrészben le tudott faragni, amelyet követően egy, egyenesen az edzőpályáról érkezett figura segítette a hazaiakat egyenlítéshez.

 

"Láttam, hogy Marcus [Rashford] előtt a tizenhatos előterében rengeteg terület áll rendelkezésre" - tette hozzá Bruno.

 

"Megpróbáltam hozzá passzolni, hogy legyen ideje lőni. A passzom egy kicsit túl magasra sikerült, így át kellett vennie a labdát és mivel nem volt egyszerű a labdám, ezért nem is igazán tudta ezt jól megtenni."

 

"De ezután csinált egy remek érintést. És ez a Rashy magas labda idézte elő a gólt, mert lenyűgöző volt; a megfelelő időzítéssel, a megfelelő helyre, a megfelelő sebességgel, amely után már csak rajtam múlt, hogy kapura teszem-e, vagy a legjobb pozícióban lévő társamnak továbbítom."

 

"Case[miro] volt a legjobb pozícióban. Szemben állt az egész kapuval, míg a kapus természetesen felém rohant. Szóval középre tettem a labdát Case-nek, a kapus pedig nem igazán tudott visszaérni a helyére, így Case-nek volt elég ideje átvenni a labdát és a kapuba juttatni. Ez volt a legfontosabb számunkra."

 

A győzelemre összességében reflektálva a csapatkapitány kihangsúlyozta, bár a United által mutatott karakter nagyon jó benyomást keltett, a három pont megszerzése volt számukra a kulcsfontosságú.

 

"Nagyon jó volt, hogy fordítani tudtunk. Természetesnen nem akarunk így kezdeni mérkőzéseket. Ez nem a legjobb módja. Tudjuk, hogy képesek vagyunk úgy győzni, hogy közben nem kapunk gólokat, különösen az Old Traffordon."

 

"Remek mérleggel rendelkeztünk tavaly otthon, a jó sorozatunk pedig továbbra is kitart hazai környzetben [31 sorozatban veretlenül megvívott tétmérkőzés]. De nem akarunk gólokat kapni. Annyi kapott gól nélküli meccset akarunk lehozni, amennyit csak lehet, de ezúttal se tudtuk ezt megtenni. Viszont ettől függetlenül jó választ tudtunk adni a történtekre."

 

"Nyugodtak maradtunk és kitartottunk a játékunk mellett. A megfelelő dolgokat tettük. Megtartottuk a labdát. Kockázatokat vállaltunk, amikor szükséges volt. Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki. Több gólt is szerezhettünk volna, de a végén azt mondhatjuk, hogy az eredményességünk eléggé jó volt. 3-2-re nyertünk, miénk a három pont és a legvégén csak ez számít."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!