Hivatalos: Teden Mengi távozik

A Manchester United védője, Teden Mengi véglegesen a Premier League-ben szereplő Luton Townhoz igazolt.


A 21 éves játékos 14 éves kapcsolatát zárta le a Vörös Ördögökkel azzal, hogy a Premier League újoncához szerződik.

 

Teden hétévesen csatlakozott a Unitedhez, végigjárta az akadémiai rendszert, és minden korosztályban képviselte a klubot, beleértve a felnőtt csapatot is.

 

Mengi az elmúlt szezonban főként az U21-es csapatunkban szerepelt, hétszer lépett pályára a Premier League 2 és az EFL Trophy küzdelmeiben.

 

Felnőtt csapatunkban a LASK Linz ellen debütált az Európa-ligában még 2020-ban, csereként lépett pályára az Old Traffordon 2-1-re megnyert mérkőzésen.

 

Teden egy évvel később, 2021-ben, a Young Boys elleni utolsó Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen lépett pályára másodszor és utoljára a Vörös Ördögök felnőtt csapatában, Luke Shaw-t váltotta egy óra elteltével.

 

 

A középhátvéd ebben a szezonban két alkalommal lépett pályára a Premier League 2-ben, a Crystal Palace és a Leeds United ellen.

 

Most a Luton csapatában kapja meg a lehetőséget a Premier League-ben, és remélhetőleg Rob Edwards csapatának hasznára válik, miközben alkalmazkodnak az élvonalbeli élethez.

 

 

Mengi - akadémián eltöltött ideje alatt mutatott - elkötelezettsége és profizmusa kétségtelenül nagy előnyt jelent majd számára, amikor karrierje következő szintjére lép.

 

Távozásakor Teden köszönetet mondott a United munkatársainak, játékosainak és szurkolóinak.

 

"Attól kezdve, hogy aláírtam ahhoz a klubhoz, amelynek hat éves korom óta szurkolok, egészen addig, hogy a Bajnokok Ligájában játszottam velük, hihetetlen utazás volt az elmúlt 15 év" - mondta.

 

"A Manchester United egy család, és elég szerencsés voltam ahhoz, hogy a lehető legjobb csapattársak és munkatársak támogattak az évek során. Nehéz szavakba önteni, mennyire hálás vagyok mindegyiküknek.”

 

"Nehéz elhagyni egy olyan helyet, amely az egész életemnek ilyen nagy részét képezte, de készen állok rá."

 

"A Luton Townhoz csatlakozni egy csodálatos lehetőség, itt az ideje, hogy megmutassam mindenkinek, mire vagyok képes, és minden lehetséges módon sikerhez segítsem a csapatot."

 

A Unitednél mindenki a legjobbakat kívánja Tedennek a jövőjéhez, amelyet élénk érdeklődéssel

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!