Bayindir: Van der Sar volt a példaképem

A Manchester United új kapusa, Altay Bayindir elárulta, hogy a Manchester United kapuslegendája, Edwin van der Sar volt a példaképe.


A török válogatott játékos érkezését a Fenerbahce csapatától péntek délelőtt jelentették be hivatalosan, ezzel pedig a 25 esztendő hálóőr lett a Vörös Ördögök első török játékosa.

 

A szerződés aláírását követően Altay a klubmédiának adott exkluzív interjút, melyben elárulta, milyen hatással volt rá Van der Sar, mit gondol az Old Trafford légköréről, valamint viccelődve azt is elmondta, hogy édesanyja hogyan jósolta meg a jövőjét.

 

Altay, üdvözlünk a Manchester Unitednél! Milyen érzés a klub játékosának lenni?

"Minden csodálatosan ment, tökéletes. Tudom, hogy a világ egyik legnagyobb csapatához érkeztem. Sok United meccset néztem, figyeltem Edwin van der Sart. Ő a példaképem és nagyon-nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek. Mindent megteszek, hogy segítsek ennek a nagyszerű családnak."

 

Te vagy az első török játékos a klub történetében. Mit jelent ez számodra és a családod számára?

"Minden nap beszélgetünk a családommal, akik Törökországban, Bursában élnek, nagyon közel Isztambulhoz. Mindenki nagyon boldog. Mindenről kifaggatnak nap mint nap. Tudom a kötelességem. Ez nagyon fontos számomra, mivel most a Premier League-ben fogok játszani, ami különbözik a török bajnokságtól, de mindenre készen állok."

 

Válogatott játékos is vagy, emellett az előző szezonban ezüstéremmel lettél gazdagabb és török kupát is nyertél. Mennyire tesz izgatottá, hogy most a Uniteddel szállhatsz versenybe trófeákért?

"Minden meccset meg akarok nyerni mindig, ez nagyon fontos, mert nem szeretek veszíteni, ráadásul ez a Manchester United. Minden meccset meg kell nyernünk és mindent bele is adok a Manchester Unitedért."

 

Törökországban elképesztő tömeg, zseniális szurkolók előtt játszottál. Az Old Traffordon is remek hangulat van. Mennyire várod már, hogy pályára léphess az Álmok Színházában?

"Megnéztem a legutóbbi, Nottingham Forest elleni bajnokit. Csodálatos hangulat volt és szerintem a szurkolók nagyon jók. Alig várom, hogy találkozzak velük és, ha nyerünk, akkor mindenki boldog lesz, mert ha látják, hogy harcolsz a pályán, akkor boldogok és itt nagyon nagy szurkolók vannak. Ez egy csodálatos klub, világszinten rengeteg szurkolóval. Remélem elégedettek lesznek velünk."

 

Már nagyon fiatalon kapus voltál. Mindig is ez volt az álmod, hogy kapus legyél?

"Igen. Egyik nap anyámmal beszélgettünk, persze akkor még nagyon fiatal voltam. Anyukám azt mondta, hogy: "Fiam, játszhatsz kapusként, az a poszt nagyon jó lesz neked, mert magas vagy". Miután édesanyámmal beszéltem egy nap a régi klubomban, az első klubomban az edzőm azt mondta, hogy Altay, menj a kapuba, mart nagyon magas vagy, meg tudod csinálni. Elsőre is tetszett, majd beszéltem apámmal és végül kapus lettem. Boldog vagyok a posztommal, anyám pedig mindent előre tud. Ahogy talán minden anya."

 

 

Jó választás volt mert úgy tűnik, hogy nagyon bevált ez a poszt neked. Említetted Edwin van der Sart, mint példaképet. Ő volt az egyetlen, a legfontosabb, akit figyeltél, vagy voltak más kapusok is, akik ihletet adtak számodra?

"Igen, ő volt. Amikor elkezdtem ezt, rengeteg mérkőzést láttam amin ő védett. Minőségi kapus, minőségi ember volt a Manchester Unitedben. Kedvelem őt. Ezek után pedig magamra figyeltem. Természetesen sokk meccset nézek, de utána csakis magamra koncentrálok."

 

A Unitednél Andre Onanaval fogsz versenyezni a kezdőbe kerülésért, mellette pedig számos tehetséges fiatal kapus van még az Akadémián is. Illetve a tapasztalt Tom Heatont sem hagyhatjuk ki a sorból. Izgatott vagy, hogy velük és a United edzői stábjával dolgozhatsz majd?

"Igen, persze. Már az első nap jót beszélgettem Tommal, nagyserű ember. Azt mondta, hogy ha szükségem van rá, bármit megbeszélhetek vele. Ugyan ezt gondolom a többi kapusunkról is és a legfontosabb, hogy egy csapat vagyunk. Együtt vagyunk, együtt fogunk küzdeni. Család vagyunk. Együtt vagyunk a pályán és harcolni fogunk a Manchester Unitedért."

 

Végezetül mit üzennél a Manchester United szurkolóinak szerte a világon? 

"Örülök, hogy itt lehetek és nagyon szeretnék már találkozni a szurkolókkal. Jók leszünk együtt, mert szívvel-lélekkel fogok küzdeni a csapatért. Mi egy nagy család vagyunk, Vörös Ördögök vagyunk!"


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!