McNeill is távozik átmenetileg

A Manchester United Akadémiájának támadója, Charlie McNeill kölcsönbe kerül a Stevenage csapatához.


A league One-ban szereplő csapathoz való igazolás előrelépést jelent a fiatal játékos karrierjében, mivel az előző idény második felét az alacsonyabb osztályban szereplő Newport County-nál töltötte. 

 

McNeill 15-ször szerepelt az dél-walesi csapatban, két gólt szerzett. Tapasztalatait tovább növelte a 2022-es FA Ifjúsági-kupát nyerő csapat tagjaként és az U21-es csapat rendszeres kezdője lett.

 

McNeill 2022/23-ban debütált a felnőtt csapatban is, ő volt az Akadémia első játékosa, aki elérte ezt a mérföldkövet Erik ten Hag irányítása alatt. Tyrell Malacia cseréjeként léphetett pályára a Real Sociedad elleni hazai Európa-liga találkozón a mérkőzés vége felé.

 

A tinédzser ezt követően 45 percet kapott a Cadiz elleni téli barátságos mérkőzésen, nemrég pedig a Wrexham ellen mutathatta meg magát a pályán. 

 

 

A 2023/24-es szezonja 3 mérkőzéssel kezdődött az U21-es csapat színeiben. McNeill reményei szerint a Stevenage-nél további tapasztalatokra tehet szert, az ígéretes szezonkezdetet produkáló csapatnál pedig számítanak is a segítségére, bár a Ligakupából pont most estek ki miután az Exeter City-től büntetőpárbajban kikaptak, ám előtte meglepetésre a Wrexhamet legyűrték.

 

A Unitednél mindenki sok szerencsét kíván Charlie-nak és kölcsöncsapatának is a szezonra.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!