Aston Villa N - Manchester United N 1-2

Rachel Williams kései fejesgóljával szerezte meg a három pontot a Manchester United női alakulata vasárnap a Villa Parkban, amivel a Vörös Ördögök hátrányból fordítva nyertek a 2023/24-es női Super League-szezon nyitóhétvégéjén.


A Marc Skinner menedzser által a nyáron szerződtetett Geyse és Gabby George kezdőként léptek pályára, de a győztes gólt mégis Williams szerezte.

 

A mindkét fél részéről sok lehetőséget hozó első félidő után csaknem a 80. percig tartott, míg a Villa Parkban gól született.

 

Rachel Daly a házigazdák részéről Mary Earps mellett lőtte kapuba a labdát, néhány perccel azután, hogy a korábbi Vörös Ördög Kirsty Hansont veszélyes szerelésért kiállították, ezt követően Lucia Garcia kiegyenlített a United javára.

 

Úgy tűnt, hogy a felek megosztoznak a pontokon, de Nikita Parris megtalálta Williams-t a büntetőterületen belül, aki fejjel szerezte meg a győzelmet a Vörös Ördögöknek....

 

A nyílt mérkőzésen több sárga lapot és rengeteg lehetőséget láthattak a nézők, de a szünetben gól nélküli döntetlen maradt az állás.

 

A United erősen bekezdett, miután Leah Galton remek ívelt a kapu előterébe, de Daphne van Domselaar kapus könnyedén kaparintotta meg azt.

 

Geyse lenyűgözően kezdett első meccsén, de Ella Toone és Garcia előtt is adódtak lehetőségek.

 

A félidő legjobb lehetősége Millie Turner tisztázása után adódott, miután a brazil játékost találta meg a labda a pályán. Az így leadott lövése a kapu fölé vágódott, később a Villa kapusát lenyűgöző védésre kényszerítette.

 

Hannah Blundell rossz tisztázása után Lucy Staniforth elé került a labda, de távoli próbálkozását Mary Earps könnyedén hárította.

 

Miután Rachel Corsie lehozta Geyse-t a pálya jobb oldalán, Hannah Blundell beívelt egy szabadrúgást, ami Millie Turnert találta meg, de a fejese egyenesen a Villa kapusának kezébe vágódott.

 

Percekkel az első félidő vége előtt a Villa előtt adódott a félidő legnagyobb lehetősége, amikor Lehmann-t játszották meg a pálya szélén. Annak ellenére, hogy volt ideje dajkálni a labdát, a svájci játékos nem tudta megfelelően eltalálni azt és a lövése sikítva szállt el Earps hálója fölött.

 

A United egy újabb nagy helyzettel fejezte be a félidőt; Geyse jól tartotta meg a labdát, majd egy gyönyörű passzt adott keresztbe a kapu előterébe, de Hayley Ladd nem tudott mit kezdeni a labdával.

 

A második félidő elején kis időbe telt a csapatoknak mire visszarázódtak a játékba, de Toone volt az, akinek az első komolyabb esélye, amikor egy védő mellett megiramodott, de lövését Van Domselaar hárítani tudta.

 

Miután Ebony Salmon sérülése miatt megállt a játék, Daly ismét közel járt a vezetés megszerzéséhez, de az angol játékos a keresztléc tetejét találta el egy külsővel meglőtt labdával.

 

Nem sokkal később szöglet következett a Villa számára, de Corsie fejese egyenesen Earps kezébe érkezett.

 

15 perccel a vége előtt a házigazdák 10 emberre fogyatkoztak, miután Kirsty Hanson későn lépett oda Hayley Ladd elé.

 

Az ebből adódó szabadrúgásnál a csereként beállt Rachel Williams próbálkozott, de a játékvezető lefújta a lehetőséget egy kezezést követően.

 

Hiába volt a Unitednek több esélye, és hiába volt emberelőnyben, a 77. percben Rachel Daly révén a Villa volt az, aki megszerezte a vezetést.

 

A korábbi Vörös Ördög Adriana Leon gyűjtötte be a labdát a pálya szélen, hogy Daley-t indítsa a térfél közepén. Ő egy érintést követően a labdát Earps mellett a kapuba vágta, és ezzel előnyhöz juttatta csapatát. 1-0

 

A Vörös Ördögök nem adták fel és azonnal visszajöttek a meccsbe. Miután a labda megpattant a büntetőterületen, végül Garcia elé került, aki nem hibázott rövidről.

 

Alig néhány perccel a rendes játékidő vége előtt a United közel járt a győztes találat megszerzéséhez, de Zelem leadott csavart lövését Van Domselaar látványosan hárította.

 

Skinner csapata számára fogyott az idő, de ismét Williams volt az, aki a különbséget jelentette a Vörös Ördögök számára, aki magasabbra emelkedett védőinél, mielőtt Parris keresztlabdáját követően a hálóba fejelte volna a labdát.

 

A United fontos három ponttal kezdte az idei Superliga idényt, szerencsére Russo távozása sem törte meg őket. Győzelmük az 5. helyre helyezte a csapatot és október 6-án pont korábbi csapattársuk ellen növelhetik előnyüket hazai pályán, ugyanis az Arsenal látogat el hozzájuk este 20:30-kor.

 

Összefoglaló:

United: Earps; Blundell, Turner, Le Tissier, George; Ladd (Miyazawa 80), Zelem (c); Garcia, Toone, Galton (Parris 70), Geyse (Willams 65).

Nem használt cserék: Tullis-Joyce, Guerrero, Riviere, Evans, Naalsund, Rabjohn.

Gólok: Garcia 79, Williams 92 ill.: Daly 76 

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!