Manchester United 2-3 Galatasaray

Jól indult a mérkőzés, de a végén hatalmas hibák révén újabb vereséget szenvedtek a Vörös Ördögök.


Szerencsére hosszú kispad állt a kezdőcsapat mögött, így bőven volt változtatási lehetősége Erik ten Hagnak a ma esti meccsen.

 

Már a második percben lehetősége volt a hazaiaknak, Hojlund futott eel bal szélen, középre gurítását Fernandes akarta kapura küldeni, de nem találta el jól a labdát.

 

Az első helyzet kontra után született a vendégek részéről, egy manchesteri szögletet kapott Hannibal a tizenhatos sarkánál, túl sokat várt és beadását blokkolták, amiből meg is iramodtak a törökök, de szerencsére Dalot a hazai tizenhatos területén tisztázni tudott.

 

Éppen letelt az első tizenöt perc, amikor Rashford kapott remek labdát, elfutott a jobb oldalon, keményen középre lőtt éppen Hojlund fejére, aki kapuba fejelt, 1-0 a hazaiaknak!

 

A 21. percben zseniális labdát kapott a védők között kiugró Hojlund, aki szerette volna elvinni a játékszert a kimozduló Muslera mellett, de nem tudott túljárni a kapus eszén.

 

Két perccel később védőktől érkező felívelés szállt Zaha felé, Dalot csak kísérte a támadót, aki kapura lőtt, Dalot lábán megpattant a labda, ami így hullott be a hazai kapuba, 1-1.

 

Szép támadást vezetett a United azután, hogy Hojlund nagyot harcolva megtartotta a labdát és kitette a szélre Rashfordnak, az angol támadó Amrabatot játszotta meg, aki a középen álló Mounthoz passzolt, ám a középpályás lövését blokkolta a védelem.

 

A 38. percben Rashford küldte el védőjét egy csellel, kapu elé lőtt labdáját Hojlund elől kellett mentenie a Galata védelmének.

 

Egyértelműen a Vörös Ördögök akarata érvényesült a mérkőzésen, de nem tudták saját büntetőterületükre szorítani a törököket és komoly lehetőségek sem jöttek Fernandeséktől.

 

A 44. percben nagy tömörülés végén Mount lőtt kapura 10 méterről, Hannibal blokkolt sajnos.

 

A három perc ráadás nem hozott újabb lehetőséget, így döntetlennel vonultak a csapatok az öltözőkbe.

 

Fordulás utáni első percekben mindkét csapattól jött 1-1 lövés, de míg a törökök próbálkozását blokkolni tudták a hazaiak, Fernandes kísérlete csúnyán kapu fölé szállt.

 

Az 53. percben kontrázott a United, Eriksen szenzációsan indította Rashfordot, aki a kapussal szembe került, de lövés helyett inkább passzolt, de rosszul, így a védők szögletre mentettek.

 

A sarokrúgás Mounthoz került, aki remek lövést eresztett meg, Muslera léc fölé tolta a játékszert.

 

Egy órányi játék után végre jött a gól, Mount tálalt Hojlund elé, aki egy csel után a léc alá bombázott. De sajnos lesen volt a csatár, így maradt az 1-1.

 

Ezekben a percekben kegyetlen nyomás alá helyezte ellenfelét a hazai gárda, Casemiro is lőtt, majd Mount is próbálkozott, de mindkét esetben elmaradt a gól.

 

Lecsorgó labda került Fernandes elé, 16 méterről lőtt a portugál, de Muslera biztosan védett.

 

Nem bírta a nyomást a török csapat, a 67. percben Sanchez hibája után Hojlund iramodott meg a labdával, Bardakci nem hogy beérte volna a csatárt, még inkább lemaradt, Hojlund pedig a kapus mellett a hálóba pöckölt, 2-1!

 

Majdnem egyenlített a Galata a 70. percben, egy beadást Onana Zaha elé ütött, az angol lepasszolta a labdát Aktürkoglunak, aki kapura tekert, de szerencsére centiket tévedett.

 

De egy perccel később már sikerült az egyenlítés, egy bedobás után jobboldalon futott a támadás, Aktürkoglu teljesen üresen érkezett középen és kapuba talált közelről, 2-2.

 

Szabadrúgás után Garnacho beadását Icardi mentette szögletre Hojlund elől.

 

Mekkora hiba Onanától!!! Elpasszolta a labdát, Casemiro próbálta menteni a menthetőt, de nem találta el a labdát, amiért büntetőhöz jutott a vendégcsapat, ráadásul Casemirót kiállította a játékvezető. Icardi állt a labda mögé, a jobb alsót nézte ki magának, de mellé lőtte a labdát!

 

A 80. percben Garnacho kavart a tizenhatoson belül, de Bardakci az utolsó pillanatban menteni tudott.

 

Egy perccel később Sanchez saját térfeléről fejeli meg a labdát, Icardi ugrik ki és a kapus felett átívelve a kapuba talál. Varane és Lindelöf mit csinált???

 

A 90. percben Fernandes szabadrúgása a sorfalról pattant le, ebből sem lett semmi.

 

Teljesen szétesett a csapat, semmi tartása nincs a gárdának, ten Hag pedig újra képtelen volt bármin is változtatni.

 

 

Bajnokok Ligája, 2. forduló
Manchester United 2-3 Galatasaray
Old Trafford

 

Vezette: Ivan Kruzliak

 

United: Onana - Dalot, Varane, Lindelöf, Amrabat(Martial 89.) - Casemiro, Mount(Antony 85.) - Hannibal(Eriksen 46.), Fernandes, Rashford(Garnacho 69.) - Hojlund
Nem használt cserék: Bayindir, Vitek, Pellistri, McTominay, Maguire, Evans

 

Galatasaray: Muslera - Boey, Sanchez, Bardakci, Angelino(Ndombele 84.) - Torreira(Oliveira 61.), Ayhan(Nelsson 84.) - Tete(Yilmaz 61.), Aktürkoglu, Zaha(Mertens 73.) - Icardi
Nem használt cserék: Guvenc, Bakambu, Demirbay

 

Gólszerző: Hojlund 17', 67' illetve Zaha 23', Akturkoglu 71', Icardi 81'

 

Sárga lap: Casemiro, Dalot illetve Torreira, Boey, Oliveira

 

Kiállítva: Casemiro
 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!