Visszavonták ajánlatukat a katariak, Ratcliffe kisebbségi tulajdonos lehet

Sir Jim Ratcliffe közel áll ahhoz, hogy 25 százalékos részesedést szerezzen a Manchester Unitedben, miután a katari üzletember, Jassim bin Hamad al Thani sejk visszavonta ajánlatát a klub megvételére.


Úgy tudni, hogy egyedül Jassim sejk ajánlata, amely 5 milliárd fontra értékelte a klubot, vonatkozott a klub 100 százalékos tulajdonrészére.

 

Azonban értesülések szerint a katari ajánlat értéke nem felelt meg a klubot 2005 óta tulajdonló Glazer család elvárásainak - így a Jassim Sejk kiszállt az ajánlattételi folyamatból.

 

A másik ajánlat a klub 25 százalékos tulajdonrészére vonatkozóan a petrolkémiai vállalkozásából milliárdossá lett Sir Jim Ratcliffe-től érkezett, aki elmondása szerint gyerekkora óta a klub szurkolója, most pedig igen közel áll ahhoz, hogy ajánlata elfogadásra kerüljön.

 

A Sky Sports News még szeptemberben úgy érteüslt, hogy a Sir Jim tulajdonában álló Ineos Sports egy olyan ajánlattal állt elő a Glazer család felé, hogy az általuk tulajdonolt részvényekből és a New York-i Értéktőzsdén (NYSE) nyilvánosan fellelhető részvényekből egyenlő arányban vásárolna.

 

Az ajánlatban azt is kikötötték, hogy mindkét típusú részvényért ugyanolyan egységárat fizetnének.

 

 

Jassim sejk ezzel szemben a teljes klubot át kívánta volna venni, amely érdekében utolsó, ötödik ajánlatát júniusban tette meg.

 

Az első katari ajánlat még februárban érkezett az Old Traffordra.

 

A Jassim sejk mögött álló csapat már májusban belengette, hogy a lassú előrehaladás miatt kiszállnának az ajánlattételi folyamatból, miután a Glazerek kérésére már áprilisban megtették akkor véglegesnek tűnt utolsó ajánlatukat.

 

Információk szerint júniusban még emelt az ajánlatán, de az nem volt megfelelő a Glazerek számára annak ellenére sem, hogy jóval felülértékelte a New York-i Értéktőzsde szerint 3.3 milliárd dollárt érő klubot. 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!