Dalot: Ez az első lépés a Wembley felé

Diogo Dalot már most azt tűzte ki célul, hogy a szezon végén a Wembleyben megrendezésre kerülő FA-kupa-döntőbe jut a csapat, miután a Manchester United a Wigan Athletic elleni, 2-0-s idegenbeli győzelemmel kezdte meg az idei kiírást.


A portugál védő a naptári év első találatával nyitotta a gólok sorát a DW Stadionban, mielőtt honfitársa, Bruno Fernandes a második félidőben büntetőből bebiztosította a harmadik fordulóbeli diadalunkat.

 

Dalot világossá tette ambícióit a sorozatot illetően, amikor a Vörös Ördögök profi teljesítményét követően nyilatkozott.

 

"Ezért vagyunk itt, mi vagyunk a Man United - azért játszunk, hogy minden sorozatot megnyerjünk" - mondta magabiztosan 20-as számú játékosunk a lefújás után.

 

"Tudjuk, hogy ez volt az első lépés a Wembleybe jutáshoz, szeretnénk ott lenni a szezon végén, mint tavaly. Tudjuk, mennyire különleges ez a sorozat, és mennyire meg akarjuk nyerni."

 

"Ma volt az első lépés, az első lehetőségünk, egy kemény ellenféllel szemben. Az ilyen típusú meccsek nehezek, ha nem megfelelő a hozzáállás, és nem a megfelelő dolgokat csinálod."

 

"De ma megtettük, és karaktert és jó teljesítményt nyújtottunk. Boldogok vagyunk."

 

 

Dalot nyitó találata egy igazi United-dominancia közben született - a védő találatát követően és a szünet előtt is rengeteg lehetőségünk adódott.

 

A 24 éves játékos egyetértett abban, hogy a gólja segített neki és csapattársainak is belelendülni a játékba.

 

"Azt hiszem, ez egy kicsit nagyobb önbizalmat adott a csapatnak" - elmélkedett. "Szükségünk volt egy gólra, csak azért, hogy egy kicsit nyugodtabbak legyünk, és ne kapkodjunk azért, hogy újabb gólt szerezzünk. Úgy gondolom, sok lehetőséget alakítottunk ki, még több góllal is zárhattuk volna a meccset."

 

"Nem volt tökéletes, több gólt is lőhettünk volna, de összességében úgy gondolom, hogy kontrolláltuk a meccset, sok lehetőséget alakítottunk ki, és nem kaptunk gólt, így elégedettek vagyunk a teljesítményünkkel."

 

A United most a negyedik fordulóban az Eastleigh vagy a Newport County ellen lép pályára, a két csapat január 16-án, kedden vívja a harmadik forduló visszavágóját.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!