Maguire: Erik mindig megadja az esélyt

Harry Maguire szerint a fiatal, saját nevelésű játékosok Erik ten Hag irányítása alatt mindig lehetőséget kapnak a Manchester Unitednél.


Ebben a szezonban Dan Gore, Willy Kambwala és Omari Forson debütált a felnőtt csapatban, Kobbie Mainoo és Charlie McNeill pedig a 2022/23-as szezonban szintén bemutatkozhatott.

 

A United ezekkel a szereplésekkel egy figyelemre méltó mérföldkő előtt áll, mivel a következő akadémista lesz a 250. ifjúsági játékos, aki a felnőttek között szerepelhet.

 

Maguire úgy látja, hogy ez a klub identitásának egyik sarokköve.

 

"Úgy gondolom, hogy ez a klub mindig is arra épült, hogy játékosokat hozunk az akadémiáról, ebben kiváló eredményeink vannak" - mondta Maguire.

 

"Az akadémia mindig is nagyon jól teljesített, és nagyszerű játékosokat képzett, és azt hiszem, a menedzser mindig is bizonyította, hogy ha jól teljesítesz, feljössz, edzel, megkapod a lehetőséget, és esélyt kapsz arra, hogy bizonyíts."

 

"És nem fél attól, hogy a játékosokat beveti, és lehetőséget ad nekik, hogy a nagyszínpadon játszhassanak. Ez az, ami igazán számít."

 

Alejandro Garnacho talán a legjobb példa arra, hogy megragadja ezt a lehetőséget.

 

A villámgyors szélső az ifjúsági FA-kupa-győztesből teljes jogú argentin válogatott lett Ten Hag irányítása alatt, valamint 64 alkalommal lépett pályára és 10 gólt szerzett klubcsapatában.

 

Garna a legutóbbi két alkalommal a Hónap Játékosa díjat is elnyerte, de Maguire úgy véli, hogy a Vörös Ördögök 17-es számú játékosa még többre hivatott.

 

"Igen, nyilvánvalóan még mindig fiatal. Még sokat kell tanulnia, de kiváló játékos és nagy tehetség" - tette hozzá. Ő egy olyan játékos, akinek biztos vagyok benne, hogy fényes jövője lesz a klubnál, ha nem veszíti el a fejét és továbbra is keményen dolgozik."

 

"Azt hiszem, ebben a szezonban már láthattuk, hogy kivételes tehetséggel rendelkezik. Biztos vagyok benne, hogy folytatni fogja, és a jövőben is segíteni fogja a csapatot."

 

 

A korosztály másik végén a 36 éves Jonny Evans nyáron tért vissza a klubhoz, nyolc évvel azután, hogy gyermekkori klubját a West Bromwich Albion kedvéért elhagyta.

 

Maguire Evans társa volt a Leicester Citynél, és nagyon örül annak a hatásnak, amit a Vörös Ördögök öltözőjében elért.

 

"Jonny egy kiváló játékos - mondta Harry. "Nagyon jól teljesített az összes meccsen, amit ebben a szezonban játszott, és nagyszerű, hogy itt van. Nagyszerű mentor, akire a játékosok felnézhetnek. Profi. Nagyszerű szerzemény a csapat számára, és fantasztikusan jól teljesít."

 

"Nyilvánvalóan nagyszerű időket élt át ennél a klubnál, és nagy trófeákat nyert a klubbal, szóval tudja, miről van szó."

 

"Tudja, hogy milyen normákat kell elérnünk, és mindannyian arra törekszünk, hogy elérjük ezeket a normákat, hogy tovább léphessünk, és sikeressé tegyük ezt a klubot, ahogyan azt meg is követeli." - mondta.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!